fbpx
NaslovnicaCrna GoraPotpisani ugovori sa devet sportista

Potpisani ugovori sa devet sportista

Podgorica, (MINA) – Karate savez Crne Gore potpisao je danas ugovor o stipendiranju sa devet sportista, saopšteno je iz te asocijacije.

Stipendijski ugovor potpisali su Marina Raković, Dragana Konjević, Jelena Maksimović, Nenad Dulović, Mario Hodžić, Milena Jovanović, Bojan Bošković, Biserka Radulović i Vladimir Mijač.

Foto: MINA

Predsjednik Ivan Krstajić kazao je da je ponosan jer je ta asocijacija zahvaljujući Ministarstvu sporta potpisala rekordan broj ugovora.

“Zahvalio bih se Ministarstvu sporta i mladih, koje radi odličan posao. Dobili smo devet stipendija, dok je dvoje naših takmičara steklo status perspektivnih sportista, na osnovu rezultata na Evropskom prvenstvu u Danskoj”, kazao je Krstajić.

Direktor direktorata za sport, Miloš Lalević kazao je da Ministarstvo sporta iz godine u godinu želi da unaprijedi ključni segment koji se odnosi direktno na sportiste, na brigu o njima i njihovu motivaciju za postizanje vrhunskih sportskih rezultata.

“Imamo devet sjajnih karatista i karatistkinja koji će godinu primati stipendiju. Povećanje skoro dvostruko iznosa za stipendije najbolje govori o samom odnosu prema karate sportu. U 2019. godini ukupno je odobremo 217 stipendija i iznos od blizu 400 hiljada EUR. To je siguran sam dodatan motiv svim sportistima da nastave da vrijedno i naporno rade i obraduju nas novim dobrim rezultatima”, zaključio je Lalević.

Najčitanije