fbpx
NaslovnicaCrna GoraPotpisan ugovor o saradnji Pomorskog fakulteta i Doma zdravlja Kotor

Potpisan ugovor o saradnji Pomorskog fakulteta i Doma zdravlja Kotor

Podgorica, (MINA) – Kotorski Dom zdravlja i Pomorski fakultet potpisali su ugovor o saradnji koja će biti usmjerena ka podizanju svijesti o medicinskoj brizi studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja tog fakulteta i pomoraca koji pohađaju obuke na toj visokoškolskoj ustanovi.

Iz kotorskog doma zdravlja saopšteno je da će pomorci moći da već od sredine marta, na Pomorskom fakultetu u Kotoru, završe programe obuka za izdavanje posebnog ovlašćenja za pružanje prve medicinske pomoći na brodu.

Praktični dio nastave, kako su naveli, biće realizovan u Domu zdravlja u Kotoru.

„Potpisani ugovor predviđa saradnju između dvije institucije koja će biti usmjerena ka podizanju svijesti o medicinskoj brizi studenata i nastavnog i nenastavnog osoblja Pomorskog fakulteta u Kotor i pomoraca koji pohađaju obuke na toj visokoškolskoj ustanovi“, navodi se u saopštenju.

Iz kotorskog Doma zdravlja kazali su da je dogovoreno da se u srijedu organizuje predavanja o korona virusu, koje će epidemiolog Tanja Lalović držati na Pomorskom fakultetu.

Ugovor o saradnji između dvije institucije potpisali su direktor Doma zdravlja u Kotoru Igor Kumburović i dekan Pomorskog fakulteta Špiro Ivošević.

Najčitanije