fbpx
NaslovnicaCrna GoraPoštovanje mjera pokazati djelima a ne riječima

Poštovanje mjera pokazati djelima a ne riječima

Podgorica, (MINA) – Poziv građanima da se pridržavaju mjera i bore protiv koronavirusa, uz istovremeno potpuno suprotno ponašanje nosilaca javnih funkcija, ruganje je stotinama hiljada onih koji mjere poštuju od prvog dana epidemije, ocijenili su iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Šef medijskog tima SDP-a Mirko Stanić kazao je da je u proteklim sedmicama bilo previše razloga za kritiku postupaka nove parlamentarne većine.

“Ono što je kap koja preliva čašu je ponašanje novopostavljenih visokih državnih funkcionera kad je u pitanju sprečavanje širenja koronavirusa, koji je već u crno zavio stotine crnogorskih porodica”, smatra Stanić.

On je dodao da desetine hiljada radnika u zdravstvenom, obrazovnom i drugim javnim sektorima, kao i hiljade radnika u oblasti trgovine, ugostiteljstva, turizma, prevoza, komunalnih usluga i drugih grana svakodnevno rade svoj težak i odgovorn posao pod maskama, pridržavajući se svih mjera.

Stanić je istakao da predstavnici nove vlasti na djelu, svojim postupcima, pokazuju da im sav taj napor i odricanje ništa ne znače kad treba dobiti političke poene.

“Zbog toga iz pozivamo da sa riječi pređu na djela, da od mandatara do predsjednika Skupštine i ostalih krenu sa dosljednom primjenom svih mjera koje propisuju nadležni državni organi i umjesto “carstvu nebeskom” konačno se posvetite i ovozemaljskim i svakodnevnim problemima građana Crne Gore”, kazao je Stanić.

On je naveo da se SDP neće baviti kritikovanjem postupaka nove parlamentarne većine.

“Iz prostog razloga, što bi bilo koja naša kritika bila nedovoljno oštra kad se uporedi sa onim što konstituenti nove vlasti govore javno i preko svojih medijskih servisa jedni o drugima”, naveo je Stanić.

Prema njegovim riječima, ta količina otvorene netrpeljivosti, podmetanja i otpuživanja je zaprepašćujuća za sve građane, bez obzira za koga su glasali na izborima.

Najčitanije