fbpx
NaslovnicaCrna GoraPopović: Nova parlamentarna većina nije stabilna

Popović: Nova parlamentarna većina nije stabilna

Podgorica, (MINA) – Nova parlamentarna većina nije stabilna i teško da može donijeti stabilnost u Crnoj Gori u teškim vremenima epidemije i krize izazvane epidemijom, ocijenio je predsjednik Liberalne partije Andrija Popović.

On je kazao da je pesimista da će kadrovi nove većine uspjeti da razumiju, uhvate i usmjere ekonomske procese i finansijske akrivnosti Crne Gore, naročito u vremenu ekonomske krize izazvane epidemijom.

“Ne vidim ko su ljudi i stručnjaci u njihovim redovima koji će imati sposobnost da odigraju tako važnu ulogu i biti spremni da se suoče sa posljedicama svojeg rada i poteza”, kazao je Popović u intervjuu Radiju Crne Gore.

Prema njegovim riječima, iskustva iz Budve, Kotora i drugih opština u kojima ova većina vrši vlast govori u prilog tome.

“Nijesu uspjeli da riješe nijedan problem suštinski i usmjere razvoj opština, osim što su udvostručili administraciju svojim kadrovima, tog scenarija se plašim i na nivou države”, rekao je Popović.

On je naglasio da nije jasno oko kakvih principa se okuplja nova većina osim preuzimanja vlasti i fotelja što je glavna tema njihovih javnih nastupa.

“Sve to nam govori da ova parlamentarna većina neće biti stabilna i da teško može donijeti dugoročnu stabilnost i napredak državi, samo dezintegraciju Crne Gore”, ocijenio je Popović.

Popović je kazao da je jasno je da je dominantnu ulogu odigrala i danas igra Srpska pravoslavna crkva.

“Prvi sastanci oko formiranje Vlade održani su u manastirima, a na formalni prijedlog sastava vlade od mandatara Zdtavka Krivokapića očigledno se čeka na oporavak Amfilohija koji će dati zavrnu riječ i amin budućim rukovodiocima države”, rekao je Popović.

On smatra da su njihovi ciljevi veoma opasni za građansku i multietničku državu kakva je Crna Gora u kojoj svako hegemonističko nametanje neke crkve, velikodržavnog projekta i nacionalizma, može da ugrozi građansku stabilnost.

“U tome je naša velika odgovornost u narednom periodu”, poručio je Popović.

Najčitanije