fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaZa budućnost Mojkovca odmah će inicirati razgovore o formiranju vlasti

Za budućnost Mojkovca odmah će inicirati razgovore o formiranju vlasti

Podgorica, (MINA) – Koalicija Za budućnost Mojkovca odmah će inicirati razgovore sa koalicionim partnerima kako bi se što prije formirala lokalna vlast u Mojkovcu, kazao je predsjednik mojkovačkog odbora Nove srpske demokratije (NSD), Nikola Baltić.

On je rekao da razloga za čekanje nema i da im, kako je naveo, izgubljenih 16 godina pod vlašću Demokratske partije socijalista nameću obavezu da što prije i hitnije formiraju novu lokalnu vlast.

„U ime NSD i koalicije Za budućnost Mojkovca želim da istaknem da će naša koalicije, nakon veličanstvene pobjede na lokalnim izborima i sjajnog rezultata, odmah inicirati razgovore sa našim koalicionim partnerima kako bi se što prije formirala lokalna vlast u Mojkovcu“, kazao je Baltić.

Baltić je rekao da je njihova koalicija pred građanima Mojkovca izašla sa jasno definisanim ciljem – pobjedom u tom gradu.

Baltić je naveo da su nosioca liste Za budućnost Mojkovca Veska Delića u kampanji i predstavljali kao budućeg predsjednika te opštine.

„To su podržali i građani Mojkovca, pa smo osvojili polovinu mandata od neophodne lokalne parlamentarne većine“, kazao je Baltić.

On je rekao da je njihova politika dobila povjerenje najvećeg dijela građana.

„To daje nesporni legitimitet našoj listi kao najjačoj u lokalnom parlamentu, i shodno tome sve ostale političke kombinacije bi predstavljale eksperiment i ne bi održavale volju građana i duh demokratije“, navodi se u saopštenju.

Prema riječima Baltića, primjeri u Nikšiću i Herceg Novom pokazali su kako se sprovode demokratski principi i formira lokalna vlast, gdje najjači konstituent uvijek daje predsjednika opštine.

On je naveo da, u pogledu medijskih nastupa njihovih budućih partnera u lokalnoj vlasti u Mojkovcu, smatra da su politički legitimni i predstavljaju nadogradnju pregovaračkog potencijala.

„Međutim, želim da istaknem da dva nije više od osam, i da da svaki odbornički mandat od 17 koliko smo ih kao opozicija osvojili vrijedi jednako, odnosno da svaki glas dat pobjedničkim listama vrijedi isto“, kaže se u saopštenju.

Baltić je ocijenio da nema potrebe za daljim saopštenjima, već da je neophodnije što prije sjesti za sto i izabrati najbolja rješenja.

Kako je naveo, potrebno je iskoristiti kadrovske potencijale svih pobjedničkih lista i krenuti u oporavak Mojkovca, a onda izaći sa konačnim rješenjima.

Koalicija Za budućnost Mojkovca osvojila je na lokalnim izborima osam mandata, i sa Demokratama koje su osvojile četiri, Građanskim pokretom Ura i listom Ne damo Mojkovac koje se osvojile po dva i Ujedinjenom Crnom Gorom koja će imati jednog odbornika, ima većinu u lokalnom parlamentu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije