fbpx
NaslovnicaGlavna vijestVeber: Izglasavanje nepovjerenja je legitiman pokušaj formiranja nove vlade

Veber: Izglasavanje nepovjerenja je legitiman pokušaj formiranja nove vlade

Podgorica, (MINA) – Inicijativa za izglasavanje nepovjerenja Vladi je legitiman pokušaj formiranja nove vlade koja je sposobna da djeluje, ocijenio je ambasador Njemačke u Crnoj Gori Robert Veber.

Veber je za Pobjedu istakao da će Njemačka sarađivati sa bilo kojom budućom vladom koja Crnu Goru čvrsto drži na evroatlantskom kursu.

“S obzirom na to da Vlada više ne uživa podršku svih koalicionih partnera, inicijativa za izglasavanje nepovjerenja je legitiman pokušaj, u skladu sa Ustavom, za formiranje nove vlade koja je sposobna da djeluje”, rekao je Veber.

On je kazao da doprinos takve inicijative političkoj stabilizaciji u državi, zavisi od mnogih faktora.

“Između ostalog, zavisi od toga da li će sve strane prihtatiti takav rezultat. Važno je da se sve odvija po Ustavu i zakonima, unutar institucija, a ne na ulicama”, reko je Veber.

On je ocijenio da političke stranke, koje nastoje da formiraju manjinsku Vladu, očigledno hoće da toj Vladi daju jasan proevropski profil.

“Međutim, za to je potreban široki konsenzus svih proevropskih snaga u Skupštini. Odgovornost za saradnju leži ne samo u mogućoj budućoj manjinskoj vladi, već u svim proevropskim strankama u Skupštini”, rekao je Veber.

On je istakao da je od otvaranja posljednjeg poglavlja pregovaračkog procesa sa EU prošlo, kako je kazao, previše vremena.

“Napredak u poglavljima 23 i 24, može ponovo dati zamah procesu pristupanja EU”, rekao je Veber.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...