fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaUsvaja se pet zakona, ključna lustracija

Usvaja se pet zakona, ključna lustracija

Podgorica, (MINA) – Lideri koalicija “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo”, Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović, pripremili su Sporazum o programskim prioritetima ekspertske vlade, koji obuhvata 13 tačaka, piše Dan.

Sporazumom, u koji je Dan imao uvid, predvidjeno je usvajanje zakona o porijeklu imovine, o lustraciji, Vladi, Skupštini kao i zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata.

Sporazum, između ostalog, obuhvata i donošenje u što kraćem roku izmjena i dopuna Zakona o slobodi vjeroispovijesti s akcentom na ukidanje spornih članova, kao i nastavak pregovora sa Evropskom unijom (EU) s ciljem ostvarivanja napretka u poglavljima 23 i 24.

Predviđena je konsolidacija javnih finansija uz presjek zatečenog stanja u trenutku preuzimanja vlasti, odlucna borba protiv korupcije i organizovanog kriminala uz pooštravanje kaznene politike iz ovih oblasti.

Predviđeno je donošenje hitnih mjera za borbu protiv pandemije novog koronavirusa, temeljna reforma izbornog zakonodavstva i stvaranje uslova za održavanje prvih fer i slobodnih izbora.

Najčitanije