fbpx
NaslovnicaGlavna vijestURA: Vlada da bude ekspertsko-nestranačka

URA: Vlada da bude ekspertsko-nestranačka

Podgorica, (MINA) – Za Građanski pokret URA jedini prihvatljiv vid rekonstrukcije Vlade je ekspertsko-nestranački princip, navodi se u odgovoru te partije premijeru Zdravku Krivokapiću, dodajući da je za njih izglasavanje Tužilačkog savjeta apsolutni državni i društveni prioritet.

Krivokapić je ranije saopštio da očekuje od partija pojedinačno do danas “pisano izjašnjenje, sugestiju, izmjenu i dopunu”, kako bi konačnu strukturu usaglasili do ponedjeljka.

Iz URA-e su kazali da su, kao politički subjekat koji čini aktuelnu većinu, uvijek bili otvoreni za saradnju i razgovore i radili sve da aktuelna 42. Vlada bude uspješna i ostvari sve svoje zacrtane ciljeve.

“Kako je potreba za unapređenjem rada potrebna i poželjna u svakom procesu mi smo raspoloženi za razgovor povodom unapređenja rada Vlade i njenog funkcionisanja”, kazali su oni.

Za URA-u rekonstrukcija Vlade može se zasnivati samo na istim principima na kojima aktuelna Vlada i funkcioniše – to je, kako su dodali, ekspertsko-nestranački princip.

“Prije nastavka razgovora o rekonstrukciji Vlade cijenimo da je neophodno napraviti analizu o dosadašnjem radu Vlade, ostvarenim rezultatima i ciljevima svakog pojedinačnog ministarstva i ministara”, kazali su iz URA-e.

Iz te partije navode da analiza rada može biti sastavni dio godišnjeg Izvještaja o radu Vlade.

“Samo na osnovu jasnih pokazatelja i mjerljivih parametara u svim resorima može se razgovarati o unapređenju u ministarstvima, kako kadrovski, tako i u njihovoj strukturi”, dodali su oni.

Iz URA-e predlažu da se sljedeći sastanak parlamentarne većine organizuje nakon dostavljanja Izvještaja o dosadašnjem radu Vlade.

“Svaki razgovor o rekonstrukciji koji se ne zasniva na objektivnoj procjeni učinka rada Vlade, za nas predstavlja dogovore o podjeli ministarskih fotelja a ne potrebu za unapređenjem rada Vlade u ostvarivanju javnog interesa”, rekli su oni.

Iz URA-e naglašavaju da je za tu partiju izglasavanje Tužilačkog savjeta apsolutni državni i društveni prioritet i da, kako su dodali, on ne može biti dio razgovora o eventualnoj rekonstrukciji Vlade.

“Očekujemo stoga da nam pisano dostavite odgovor da li je za Vas prihvatljivo da izglasavanje Tužilačkog savjeta bude uslovljeno dogovorom o rekonstrukciji Vlade”, zaključuje se u odgovoru URA-e Krivokapiću.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije