fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaURA: Manjinska vlada odlučno će pokrenuti integraciju u EU

URA: Manjinska vlada odlučno će pokrenuti integraciju u EU

Podgorica, (MINA) – Manjinska vlada, čije formiranje predlaže koalicija Crno na bijelo, odlučno će pokrenuti integraciju u Evropsku uniju (EU) i deblokirati institucije, poručili su iz Građanskog pokreta URA, navodeći da će takva vlada snažno odražavati karakter građanskog sekularnog i multietničkog društva.

„Tražimo formiranje manjinske vlade u čijem sastavu neće biti kadrova Demokratske partije socijalista i Demokratskog fronta, a koja će odlučno pokrenuti integraciju u EU i deblokirati institucije, posebno u pravosuđu“, naveli su iz URA-e na Fejsbuku.

Kako su kazali iz te partije, ciljevi manjinske vlade su nastavak odlučne borbu protiv kriminala i korupcije, ekonomski oporavak, sprovođenje reformi i nastavak povećanja zarada građana.

Manjinska vlada, kako su rekli iz URA-e, treba da omogući priliv novih stranih investicija i EU fondova, koji su sada stopirane zbog nestabilne političke situacije.

“Tražimo formiranje manjinske vlade koja će riješiti pitanja koja su polarizovala društvo prethodnih, ali i godinama unazad, koja će potpisati Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom u skladu sa Ustavom i nacionalnim interesima Crne Gore i time rasteretiti društveno-politički razvoj od crkvenih pitanja”, naveli su iz URA-e.

Iz te partije su rekli da manjinska vlada, čije formiranje predlaže koalicija Crno na bijelo, treba da omogući stabilizaciju odnosa sa susjedima i snažno održava karakter građanskog sekularnog i multietničkog društva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije