fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaU Solunu otvoren konzulat Crne Gore

U Solunu otvoren konzulat Crne Gore

Podgorica (MINA) – U Solunu je danas otvoren konzulat Crne Gore na čijem je čelu počasni konzul Vasili Apostolopoulos.

Kako je saopšteno iz Vlade, to je prvi konzulat Crne Gore u Grčkoj za region centralne Makedonije i nalazi se u zgradi Interbalkan medicinskog centra.

Premijer Zdravko Krivokapić rekao je da će konzulat doprinijeti daljem jačanju odnosa dvije zemlje.

„Prijateljski i prije svega bratski odnosi sa grčkim narodom za Crnu Goru su veoma važni. Solun je veoma važan trgovinski i ekonomski centar”, kazao je Krivokapić.

Poručio je da su posebno ponosni na Apostolopoulosa, koji sa, kako je rekao, velikom snagom, odlučnošću i ljubavlju nastoji da bratstvo i saradnju dvije zemlje, podigne na viši nivo.

„Čast mi je što mi je povjereno da predstavljam Crnu Goru i uložiću veliki trud i ljubav da svoje dužnosti izvršavam dosljedno i marljivo“, rekao je Apostolopulos.

On je dodao da će sa crnogorskom ambasadorkom u Grčkoj Anom Vukadinović raditi na daljem jačanju veza dvije zemlje na političkom, ekonomskom, vjerskom i kulturnom nivou.

„Potrudiću se da podržim evropsku perspektivu Crne Gore”, kazao je Apostolopulos.

Zamjenik ministra za unutrašnje poslove Makedonija-Trakija, Stavros Kalafatis rekao je da su uvjereni da će Apostolopulos savršeno obavljati svoje dužnosti.

On je istakao duboko prijateljstvo dvije zemlje, zajedničke istorijske reference i tradiciju.

Kalafatis je rekao da je grčka Vlade voljna da jača saradnju sa Crnom Gorom na investicionom, ekonomskom, razvojnom i kulturnom nivou.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije