fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaStanić: Nagrađivanje policije sa jasnom političkom pozadinom

Stanić: Nagrađivanje policije sa jasnom političkom pozadinom

Podgorica, (MINA) – Vladino nagrađivanje policije zbog “zasluga”prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija još je jedan u nizu primjera arbitrernog postupanja vlasti koje ima jasnu političku i ideološku pozadinu, smatraju u Socijaldemokratskoj partiji (SDP).

Šef Medijskog tima stranke Mirko Stanić, smatra da se pored pitanja o pravnom osnovu i kriterijumima postavlja i suštinsko pitanje zbog čega nije bilo nagrađivanja nekih drugih kategorija koje su posebno tokom pandemije iznijele ogroman teret na svojim leđima.

“Šta je sa ljekarima i medicinskim radnicima koji skoro dvije godine biju bitku sa najtežim virisom koji je pogodio Crnu Goru i koji su izloženi ogromnom naporu i stresu, a čiji trud obesmišljavaju sami članovi Vlade”, upitao je Stanić.

On je rekao da nema podrške ni za prosvjetne radnike, koji su radili duplu normu cijele prošle godine zbog smanjenih grupa učenika.

Stanić je kazao da nijesu nagrađeni ni vatrogasci ni mnogi drugi koji svakodnevno obavljaju veoma odgovorne poslove i koji su zavrijedili da im se država oduži zbog njihovog nesebičnog truda u otežanim uslovima rada.

On je istakao da je Vlada izdvojila događaj vezan za ustoličenje i time još jednom pokazala da sve ono što je vezano za interese Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori zavrjeđuje da ima poseban i privilegovan tretman.

“Tome u prilog idu i sva zastrašivanja građana nakon 5. septembra i odbijanje vlasti da se suoči sa očiglednom prekomjernom upotrebom sile na Cetinju, za koju je premijer obećao da će biti ispitana u roku od sedam dana, a nije ni poslije više od mjesec”, rekao je Stanić.

On smatra da se radi o još jednom diskriminatorskom i pravno spornom potezu vlasti koji se uklapa u njihovo cjelokupno dosadašnje netransparentno i protivpravno djelovanje, dominantno u interesu centara moći koji su ih i doveli na vlast.

“O interesima policijaca su trebali brinuti kad je SDP predložila povećanje njihovih zarada u junu tekuće godine, što su jednoglasno odbili, jer žele i na ovaj način da naprave podjelu među zaposlenima u jednom struci”, zaključio je Stanić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu