fbpx
NaslovnicaGlavna vijestSjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost ponovo bojkotovalo pet članova

Sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost ponovo bojkotovalo pet članova

Podgorica, (MINA) – Članovi Vijeća za nacionalnu bezbjednost, koji su bojkotovali sjednicu prvobitno zakazanu za utorak, nijesu se pojavili ni na današnjoj ponovljenoj sjednici, saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića.

“Na današnjoj sjednici se nijesu pojavili koordinator službi bezbjednosti i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, predsjednik i potpredsjednik Odobra za bezbjednost Skupštine Milan Knežević i Mevludin Nuhodžić”, kazali su iz Krivokapićevog kabineta.

Kako su dodali, sjednici nijesu prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

“Zaprepašćujuća je činjenica da osobe na ovako odgovornim pozicijama nijesu zainteresovane za davanje na uvid javnosti izvješaja o rezultatima postupanja sektora bezbjednosti tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, 5. septembra na Cetinju”, kaže se u saopštenju.

Iz kabineta premijera su ocijenili da je iskazana naročita neodgovornost kada je riječ o razmatranju obavještajno-bezbjednosne procjene rizika i prijetnje po nacionalnu bezbjednost Crne Gore.

“Iz svega navedenog se da zaključiti ko drži do bezbjednosti građana Crne Gore, a koga zanima isključivo i samo – politikanstvo”, poručili su iz kabineta predsjednika Vlade.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije