fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdgovorne i efikasne institucije važne za nove izazove

Odgovorne i efikasne institucije važne za nove izazove

Podgorica, (MINA) – Snažne, odgovorne i efikasne institucije, i mediji, važni su za jačanje demokratskih kapaciteta i snaženje društva pred novim izazovima na putu ka Evropskoj uniji, ocijenili su evropski komesar za politiku susjedstva i proširenje Johanes Han i crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

Đukanović je večeras razgovarao sa Hanom, u okviru njegove posjete Podgorici povodom Ministarskog sastanka zapadno-balkanske šestorke u oblasti energetike i tranzicije ka čistim izvorima.

Đukanović je izrazio zadovoljstvo kontinuitetom redovnih kontakata koji doprinose daljem napredovanju Crne Gore u pregovaračkom procesu.

“Crna Gora ostaje riješena da ispuni sve zadatke kako bi postala dio evropskog sistema vrijednosti i obezbijedila evropski kvalitet života svojim građanima”, kazao je Đukanović.

Han je ocijenio da je Crna Gora napredovala u pogledu ispunjenja privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24, što doprinosi da dobijanjem završnih mjerila perspektivu procesa učini jasnom.

“Dalji zajednički fokus pregovaračkog procesa u ovoj godini biće otvaranje preostalog poglavlja 8, zatvaranje privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24 i intenziviranje aktivnosti na zatvaranju poglavlja”, kaže se u saopštenju iz Kabineta Đukanovića

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije