fbpx
NaslovnicaGlavna vijestOdbacuju tvrdnje o podjeli resora u rekonstruisanoj Vladi

Odbacuju tvrdnje o podjeli resora u rekonstruisanoj Vladi

Podgorica, (MINA) – Demokratska Crna Gora odbacila je danas, kako su naveli, aktuelne medijske tvrdnje o podjeli resora u budućoj rekonstruisanoj Vladi, dodajući da je tokom razgovora sa predstavnicima Demokratskog fronta (DF) dogovoreno isključivo ono što je objavljeno u zajedničkom saopštenju za javnost.

Poslanik DF-a Slaven Radunović kazao je ranije da bi strankama iz koalicije “Za budućnost Crne Gore” trebalo da pripadne devet resora u Vladi, Demokratama pet, a Građanskom pokretu URA četiri, navodeći da je to polazna osnova dogovora DF-a i Demokrata.

U reagovanju Demokrata navodi se da je tokom razgovora predstavnika te partije i DF-a, kao dva najveća politička subjekta u vladajućoj većini, dogovoreno isključivo ono što je objavljeno u zajedničkom saopštenju za javnost.

Oni su ponovili da je konstatovana snažna potreba da se spuste političke, a time i društvene tenzije i da se aktuelnoj situaciji u zemlji pristupi na iskren i partnerski odnos u cilju dobrobiti svih građana.

„Utvrđeno je da su osnaženje i osvježenje aktuelne Vlade potreba Crne Gore, i utvrđen je princip da model rekonstrukcije predloži premijer Zdravko Krivokapić“, dodaje se u reagovanje.

Demokrate podsjećaju da je trenutno raspoloživo samo Ministarstvo pravde, dok će za slučaj da premijer prihvati predlog biti raspoloživo još sedam ministarstava.

Prema njihovim riječima, da li će neko od postojećih ministara biti zamijenjen zavisi od premijera, jer jedino on ima ovlašenje da predloži eventualna razrješenja, a od parlamentarne većine zavisi da li će predlog biti prihvaćen ili odbijen.

„Dakle, nije bilo dijeljenja resora po kvotama i nije bilo dogovora o personalnim rješenjima, čemu jasno svjedoči zajedničko saopštenje za javnost“, ističe se u reagovanju Demokrata.

Iz te partije su kazali da će, kada dođe vrijeme za dogovor o resorima i personalnim rješenjima, javnost o svemu biti u potpunosti informisana.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije