fbpx
NaslovnicaCrna GoraNovi sastanak parlamentarne većine u nedjelju

Novi sastanak parlamentarne većine u nedjelju

Podgorica, (MINA) – Novi sastanak parlamentarne većine na kojem če pokušati da približe stavove održaće se u nedjelju, rekao je predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić.

On je u emisiji “Argumenti”, na Televiziji Crne Gore, kazao da tada znati je li rekonstrukcija i dalje opcija ili će da se bira druga Vlada.

Mandić je naveo da nije bilo lako doći do dogovora sa Demokratskom Crnom Gorom, ali da su pristali da se da šansa rekonstrukciji Vlade.

“Mi sada imamo ubjedljivu parlamentarnu većinu koja je za to da se napavi rekonstrukcija Vlade, koja bi podrazumijevala poštovanje demokratskih standarda”, rekao je Mandić, prenosi portal RTCG.

On je dodao da Građanski pokret URA više ne stoji iza stava da se podrži sve što se dogovore DF i Demokrate.

Mandić je podsjetio da je prva namjera DF-a bila da se bira nova Vlada, ali da je koalicija oko Demokrata bila protiv toga i da su insistirali na rekonstrukciji postojeće.

On je istakao da je aktuelna Vlada ostala bez podrške parlamentarne većine već u maju i da je politička kriza u Crnoj Gori “već dugo”.

“Kroz 200 dana DF i čitava koalicija Za budućnost Crne Gore nije ocijenila dobrom ocjenom učinak Vlade, posebno nakon smjene minsitra Vladimira Leposavića i nepotpisisvanja Temeljnog ugovora. Stopa nezaposlenosti je 24.5, što znači da je svaki četvrti građanin bez posla”, kazao je Mandić.

Kako je kazao, nalaze se u teškoj poziciji a imaju obavezu prema građanima koji su ih glasali.

Vlada eksperata, prema njegovim riječima, nije isporučila rezultate i ništa od proizvoda koji se očekivao.

Madnić je naveo da nijesu mogli reagovati jer je saopštavano da ako žele da sruše Vladu, da je sruše sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

“Front je simbol borbe protiv DPS, bilo bi teško da Vladu, kojoj smo dali podršku u jednom trenutku, rušimo sa DPS-om”, rekao je Mandić.

On je istakao da žele da se dogovore oko jače vlade i bolje sloge unutar parlamentarne većine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...