fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaNikolić: Svako ko ne glasa za pad Vlade izdajnik je nacionalnih interesa...

Nikolić: Svako ko ne glasa za pad Vlade izdajnik je nacionalnih interesa Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Svako ko ne glasa za pad Vlade izdajnik je nacionalnih interesa Crne Gore i interesa građana, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić.

On je, na konferenciji za novinare povodom lokalnih izbora na Cetinju u Petnjici i Mojkovcu, istakao da su sve stranke parlamentarne većine nezadovoljne ovom Vladom.

Nikolić je, kako je saopšteno iz DPS-a, rekao da vidi da je već prisutan trend lova na izdajnike i pitanje ko je taj koji će “izdati”.

“Svaki onaj ko ne glasa za pad ove i ovakve Vlade izdajnik je nacionalnih interesa i interesa građana Crne Gore”, rekao je Nikolić.

On je kazao da je DPS apsolutni i ubjedljivi pobjednik lokalnih izbora u Petnjici, Mojkovcu i na Cetinju.

Nikolić je istakao da je DPS osvojio ukupno 45 odborničkih mandata u te tri opštine, što predstavlja 47,3 odsto od ukupnog broja mandata.

On je dodao da je ta partija na Cetinju i u Mojkovcu osvojila po 14, a u Petnjici 17 mandata, dok je vladajuća koalicija osvojila ukupno 26.

Nikolić je istakao da je vladajuća koalicija osvojila ukupno 26 odborničkih mandata što od 95, koji su bili na raspolaganju, predstavlja 27,3 odsto i to sedam na Cetinju, dva u Petnjici i 17 u Mojkovcu.

“Demokratska partija socijalista samostalno osvojila je 19 mandata više nego kompletna parlamentarna većina zajedno”, istakao je Nikolić.

Kako je dodao DPS je osvojio 7.450 glasova dok su svi ostali iz parlamentarne većine zajedno osvojili 5.677 glasova, što kako je kazao, dovoljno govori o ubjedljivom porazu koji je aktuelna vlast doživjela na lokalnim izborima u nedjelju.

On je rekao da je, ukoliko se saberu rezultati u sve tri opštine, DPS ostvario rezultat od 42.9 odsto čime je potvrđeno, nakon Nikšića u kom su ostvarili rezultat od 40 odsto, da nema nikakvog pada DPS-a i da ima trend rasta.

Kako je kazao, izborni dan pokazao je još jednom besmislenost svih tvrdnji koje su godinama plasirane, da je rejting DPS-a snažan zbog zloupotrebe državnih resursa.

“Nasuprot tome, aktuelna vlast u ovom izbornom ciklusu zastrašivala je građane, vodila funkcionerske kampanje, zloupotrebljavala resurse, prijetila i ucjenjivala, i pored svega toga, rezultat DPS-a je 42.9 odsto. Dakle, jučerašnji dan još jednom je demantovao i te besmislice”, kaže se u saopštenju.

Nikolić je kazao da je DPS sa 44 odsto ubjedljivi pobjednik izbora u Mojkovcu.

On je rekao da kakav je to rezultat najbolje govori činjenica da je “premijerova stranka” osvojila jedva pet odsto i da je DPS sa svojim partnerima Socijaldemokratama i Liberalnom partijom duplo jači od koalicije “Za budućnost”.

“Sve što se desilo sinoć pokazuje inferiornost naših političkih konkurenata, koji slave kada osvoje dva ili tri mandata, odnosno, koji slave kad su samo pet, deset ili 15 puta slabiji od DPS-a”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije