fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaNeophodna potpuna reorganizacija u oblasti prostornog planiranja

Neophodna potpuna reorganizacija u oblasti prostornog planiranja

Podgorica, (MINA) – Crnoj Gori je neophodna potpuna reorganizacija u oblasti prostornog planiranja, kako bi se sačuvao jedan od najvrednijih resursa koje država ima, poručila je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović.

Ona je, na sastanku sa ambasadorom Austrije Karlom Milerom, kazala da u Vladi žele da Crna Gora što prije postane punopravna članica Evropske unije.

“Iskustvo Austrije u tom pogledu nam je itekako dragocjeno, i uvjerena sam da će, uz ekspertsku podršku austrijskih stručnjaka, Crna Gora postati dio evropske porodice”, rekla je Novaković Đurović.

Ona je, kako je saopšteno iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, kazala da taj resor ima snažnu podršku Vlade.

“Stoga imamo preduslov, ali i veliku obavezu, da dostignemo konkretne rezultate i neophodan napredak u oblasti ekologije”, dodala je Novaković Đurović.

Miler je, kako se navodi u saopštenju, istakao da će se Austrija odazvati na svaki poziv za podršku i pomoć u ekspertskom i tehničkom smislu, posebno kada je riječ o oblasti zaštite životne sredine.

On je kazao da postoji prostor za unapređenje saradnje kroz nove projekte koji bi uskoro mogli biti inicirani.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije