fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaMedojević: DF neće podržati manjinsku vladu

Medojević: DF neće podržati manjinsku vladu

Podgorica, (MINA) – Politički akteri moraju da se dogovore o temeljnim vrijednostima i nakon toga o prvim fer izborima u Crnoj Gori, kazao je lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević i poručio da Demokratski front (DF) neće podržati manjinsku vladu.

Medojević je, na konferenciji za medije, rekao da je Crna Gora u bezbjednosnoj krizi koja je, prema njegovoj ocjeni, uzrokovana radom aktuelne Vlade.

On je naveo da se takva situacija može se riješiti samo na izborima.

“Vrijeme je da politička elita pokrene dijalog o temeljnim vrijednostima, koje više niko neće dovoditi i pitanje – počev od suverenosti Crne Gore, teritorijalnog integriteta, parlamentarne demokratije, vladavine prava”, rekao je Medojević.

On je na pitanje da li je Demokratski front (DF) prethodne sedmice razgovarao sa Građanskim pokretom URA, odgovorio da nema komunikaciju sa liderom te stranke i potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem.

Medojević je naveo da sa Abazovićem nijesu razgovarali ni ostali lideri DF-a.

“Naš stav je jasan – mi smo za dogovor o tehničkoj vladi i raspisivanje izbora. Prije toga, svi treba da riješimo razlike koje nas sukobe i da kažemo da nećemo, u pogledu njih, voditi političku borbu”, rekao je Medojević.

On je kazao da razgovoru treba da prisustvuju sve političke partije u Crnoj Gori, kao i šira društvena elita.

“Sa svima možemo da razgovaramo o miru, bezbjednosti i temeljnim vrijednostima. Ovdje je problem nedostatak povjerenja. Mi u vladajućoj većini ne vjerujemo jedni drugima”, naveo je Medojević.

On je podsjetio da je DF izričito protiv, kako je rekao, još jednog eksperimenta u vidu manjinske vlade.

“To bi bila vlada koja bi eliminisala 80 odsto pravoslavnog stanovništva Crne Gore”, rekao je Medojević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije