fbpx
NaslovnicaGlavna vijestMandić: Povratak DPS-a na vlast u završnoj fazi

Mandić: Povratak DPS-a na vlast u završnoj fazi

Podgorica, (MINA) – Povratak Demokratske partije socijalista (DPS) na vlast u završnoj je fazi, ocijenio je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, dodajući da je predsjednik DPS-a Milo Đukanović objavio da nema besplatne podrške manjinskoj vladi.

Mandić je na konferenciji za novinare kazao da DF ima potrebe da odgovori na, kako je naveo, teške optužbe Đukanovića u intervjuu Radiju Crne Gore.

Prema riječima Mandića, taj intervju je obilovao nizom opasnih formulacija, velikim brojem podmetanja i izmišljotina, “a posebno opasne propagande vezano za lažni državni udar“.

Kako je naveo, u DF-u nemaju nikakve dileme da je glavni nalogodavac tog procesa bio Đukanović, a izvršitelj bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

„Đukanović je obavijestio javnost da nema besplatne podrške takozvanoj manjinskoj vladi, da će njihovi zahtjevi biti posloženi i da neće odstupiti od toga da sa 29 mandata i kao najjači politički faktor u toj eventualnoj vladi drže bilo koju riječ, osim glavne“, kazao je Mandić.

Mandić je istakao da je DF-u važno šta o tome misle građani.

“DPS hoće na prevaran način da se vrati na vlast. Mi smo dužni da obavijestimo građane o tome i da uspostavimo veći front nego što je bila koalicija Za budućnost Crne Gore (ZBCG)”, rekao je Mandić.

On je naveo i da je Bojko Borisov u Bugarskoj, nakon odlaska s vlasti, uhapšen.

„Mi smo, nakon formiranja Vlade Zdravka Krivokapića, slušali da li se radi o zamjenama ili promjenama, ima li revanšizma, kako funkcioniše kohabitacija, i poslije tih eksperimenata stigli do toga da DPS ima odlučnost da se vrati na vlast“, rekao je Mandić.

Mandić je dodao da na izborima u Beranama očekuju snažnu podršku građana.

„Ulazimo u završnu fazu povratka DPS-a na vlast. Ovo je jedan od momenata koji bi razumnom političaru i odgovornoj političkoj organizaciji bio zadnje upozorenje, i nadamo se da će do mozgova URA-e i SNP-a doprijeti poruka Đukanovića da na prevaran način pokušava da vrati DPS na vlast“, kazao je Mandić.

Jedan od lidera DF-a, Nebojša Medojević, kazao je da je jasno da taj politički savez poslije izborne pobjede 30. avgusta 2020. godine nije bio rado viđen partner.

„Crnogorska javnost mora da zna da se ništa ne mijenja u Crnoj Gori. DF je djelovanjem interesnih struktura spriječen da na osnovu izborne volje participira u prvoj Vladi Crne Gore“, rekao je Medojević.

Kako je kazao, poruka da nema revašizma nakon sporazuma o formiranju Vlade, značila je da neće biti tranzicije i da će se praviti dilovi dijela vlasti i mafije.

Medojević je kazao da je institucijama davno predao inicijativu za zabranu rada DPS-a.

Prema njegovim riječima, svako ko pravi političke konstrukcije sa DPS-om, mora da zna da pravi dilove sa organizovanim kriminalom.

Medojević je poručio da će DF spriječiti prekrajanje izborne volje građana, i da “nema nikakvih evropskih i evroatlantskih procesa sa mafijom”.

On je kazao da Đukanović, intervjuom u srijedu, radikalizije Crnu Goru i vodi je u nove podjele.

Poslanik DF-a, Predrag Bulatović, kazao je da u DF-u nijesu iznenađeni ni zabrinuti Đukanovićevim stavovima.

“Tukli smo se sa DPS-om kad su bili najsnažniji, tući ćemo se i dalje, do potpune dekriminalizacije Crne Gore”, rekao je Bulatović.

On je kazao da je Đukanović u srijedu poslao poruku da će da bude glavni.

Prema riječima Bulatovića, Đukanović potpuno relativizovao pitanje korupcije.

DF, kako je naveo Bulatović, poziva budućeg glavnog specijalnog tužioca da odmah stavi u proceduru makar optužbe Duška Kneževića, jer ih je, kako je naveo, Katnić sve odbacio.

“Pozivamo na obnovu parlamentarne većine i nastavimo ono što nije Krivokapićeva vlada – razvlašćivanje DPS-a”, rekao je Bulatović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...