fbpx
NaslovnicaGlavna vijestKrivokapić: Znam da od sjutra neću biti premijer, to je dogovoreno s...

Krivokapić: Znam da od sjutra neću biti premijer, to je dogovoreno s Đukanovićem

Podgorica, (MINA) – Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da zna da od sjutra neće biti na toj funkciji jer je, kako je naveo, to dogovoreno s liderom Demokratske partije socijalista (DPS) Milom Đukanovićem.

Krivokapić je u obraćanju javnosti kazao da su ga poslanici danas, manipultorskim odnosom, spriječili da u parlamentu kaže što ima.

„Spekulisalo se da ću podnijeti ostavku, neki su me nagovarali da je to najbolji put. Meni ništa ne znači da li ću biti premijer danas ili dan više, želim da građani vide ko je ko u Crnoj Gori“, rekao je Krivokapić.

On je poručio da zna da sjutra neće biti premijer.

„Znam da ću prestati da budem premijer idućeg dana jer je to dogovorio Đukanović sa onim dijelom koalicije kojoj je iskazana narodna volja 30. avgusta, i na taj način se apsolutno ruši ta volja“, poručio je Krivokapić.

On je kazao da je svojim saradnicima vrlo često govorio – maske će pasti, ali da nije dovoljno da padnu.

„Moraju se (maske) skinuti do kraja. Mediji su godinu posvećivali pažnju da li premijer nosi masku i kako se ponaša, to je toliko benigno u odnosu na ovu maske“, ocijenio je Krivokapić.

On je kazao da je u politiku ušao zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Krivokapić je rekao da zna da građani osjećaju manjak pravde, i da pravda nije došla do mnogih pojedinaca u Crnoj Gori.

„Pitajte gospodina (Dritana) Abazovića koji je krenuo u rušenje ove Vlade, a koji je koordinator bezbjednosti, pod njegovom kontrolom je bio i ministar unutrašnjih poslova i direktor policije. To je ta ekipa koja je htjela da se ne desi ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju“, kazao je Krivokapić.

On je rekao da je to ekipa koja „treba da nas ubijedi da je Crna Gora s pravom najveći uvoznik banana u Evropi“ i da to je radio i režim Đukanovića.

„Ubjeđivao nas je da svaki građanin mjesečno može da pojede 24 kilograma banana“, kazao je Krivokapić.

On je rekao da očekuje da Crna Gora smanji uvoz a da će „avangardni dio kojim rukovodi Abazović Crnu Goru da pretvori u plantažu banana“.

„Moj predlog za razrješenje Abazovića mogao je doći i ranije, čime bi se umanjila moja odgovornost. Nijesam želio da, dok se namjere nijesu potpuno ogolile, započinjem proces u kome bih postao krivac“, naveo je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, sve je davno isplanirano i ulazi se u završnicu tog plana čiji akteri su radili mnogo više tajno, nego javno.

„Mnogo više na štetu države nego na korist. Vi dobro znate da nijesam tajno radio, nijedan susret tajno nijesam imao. Ima jedna narodna pouka – podli pazar svršiše u mraku. Taj podli pazar je manjinska, tehnička, beogradska vlada – to je prevara“, poručio je Krivokapić.

On je kazao da su Vladu rušili mnogi.

„Prvi prijatelji i potonji neprijatelji, bila je trn u oku lobistima bivše vlasti, nepodnošljiva stvarnost regionalnim političarima“, kazao je Krivokapić.

Kako je naveo, Vlada nije mogla preživjeti napad koji dolazi iznutra.

„Znao sam da će taj napad pokrenuti oni koji su dobili najviše od vlade, oni koji su najmanje radili, a najviše galamili“, kazao je Krivokapić.

On je rekao da danas nikome ne mora da objašnjava zašto je pokrenuo razrješenje Abazovića.

„On (Abazović), zajedno sa poraženim DPS-om, treba da izglasa nepovjerenje Vladi, predložio je da mu DPS pomogne da se razriješi od samog sebe“, kazao je Krivokapić.

On je rekao da je zahvalan što je vrijeme razobličilo laž i nečasne namjere.

Krivokapić jeporučio da se neće moći niko sakriti i da će biti potpuno jasno ko je kome šta obećao, ko je s kim sarađivao, i ko je šurovao sa bivšim režimom.

„Svi ćemo znati brzih dana jer ovo je tek početak prevare, potonja prevara će biti veća od prve. Nadam se da će građani dobro otvoriti oči na glasanju na narednim izbrima, kad god to bilo“, kazao je krivokapić.

On je pozvao građane da ne izlaze na ulice, nego da, kako je naveo, ostanu kući, posmatraju i budu dostojanstveni.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije