fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: U parlamentu prisutan nemoral i političko licemjerje

Krivokapić: U parlamentu prisutan nemoral i političko licemjerje

Podgorica, (MINA) – Premijer Zdravko Krivokapić rekao je da je u parlamentu prisutan nemoral i političko licemjerje.

On je to kazao tokom završnih riječi o predlogu za razrješenje ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića na šta su burno reagovali poslanici Demokartskog fronta (DF).

Na Krivokapićeve riječi oštro su reagovali iz poslaničkog kluba Demokratskog fronta.

Bečić je opomenuo Krivokapića da uvažava parlament i koristi primjerene kvalifikacije, a poslanike DF-a da ne dobacuju.

Reagujući na nastupa Krivokapića lider Demosa Miodrag Lekić, kazao je da je to prevršilo svaku mjeru.

“Ovo je udarac prije svega Vladi – da je vođena od ovakvog profila potpuno nedostojnog za vođenje državnih poslova. I ako sam do sada taktizirao i diplomatisao, loše se osjećamo da podržavamo čovjeka koji je nedorastao i koji je plasirao takav prostakluk koji mu ja savjetujem da plasira u društvu svome”, kazao je Lekić.

Poslanik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković kazao je da nikad nije ni u kakvom nemoralu učestvovao i da oni koji to kažu moraju da kažu koji su to nemorali.

“SNP će imati strpljenja dok to bude imalo smisla i razuma, dokle to ne bude ispod dostojanstva onoga što ja, poslanici i partija zaslužujemo”, poručio je Joković.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović izvinio se u ime Vlade ako je, kako je kazao, “bilo neprimjerenih reakcija”.

“Moramo da razumijemo da smo 30. avgusta napravili nešto istorijski. Ako je neko mislio da je naš posao lagan, prevario se. Sve ovo što se dešava u Vladi i parlamentarnoj većini nije za mene iznenađenje. Radimo pod velikim pritiskom, očekivanja su velika”, rekao je Abazović.

On je dodao da ovo što je govorio premijer, bilo je u domenu ukupne političke etike a ne usmjereno prema nekom pojedinačno.

“Moramo biti svjesni da je mnogo lako srušiti nešto, otići sa neke pozicije, ali je mnogo teško graditi društvo pomirenja”, naveo je Abazović.

Najčitanije