fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaGlasaće za nepovjerenje Vladi

Glasaće za nepovjerenje Vladi

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Liberalne partije (LP) Andrija Popović glasaće u Skupštini za nepovjerenje Vladi, saopštili su iz te stranke dodajući da će se zalagati za formiranje tehničke vlade nacinalnog jedinstva.

Iz LP su saopštili da je predsjedništvo te stranke analiziralo veoma složenu političku situaciju u Crnoj Gori.

“Na sjednici je konstatovano da je došlo do sloma crnogorskih institucija zakonodavne, izvršne i sudske vlasti”, kazali su iz LP.

Oni su poručili da je, kao prioritet djelovanja LP “u narednom, turbulentnom, period” postavljena zaštita, kako su kazali, ugroženog crnogorskog, građanskog identiteta i deblokada evroatlantskog puta Crne Gore.

“Popović je ovlašćen da, kao jedan od predlagača u okviru jedinstvene parlamentarne opozicije, u Skupštini glasa za nepovjerenje 42. Vladi, koja je svojim ukupnim djelovanjem dominantno doprinijela velikom posrnuću Crne Gore”, naveli su iz LP.

Iz te stranke su kazali da će se zalagati za formiranje tehničke vlade nacinalnog jedinstva, koja bi bila ograničenog roka trajanja i čiji bi zadatak bio da stvori uslove za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora tokom naredne godine.

“Takva Vlada biće podržana od LP u parlamentu samo ako je podrži kvalifikovana većina od najmanje 49 poslanika, kako bi se stvorili uslovi za dalji evropski put, odnosno za izbor nosilaca najviših pravosudnih funkcija i reformu izbornog zakonodavstva”, rekli su iz LP.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije