fbpx
NaslovnicaCrna GoraDizdrarević: Nakon izbora u Nikšiću DPS vraća politički primat

Dizdrarević: Nakon izbora u Nikšiću DPS vraća politički primat

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) će nakon izbora u Nikšiću vratiti svoj politički primat, poručio je potpredsjednik te partije Abaz Dizdarević.

On je kazao da su prvi izazov pred novim rukovodstvom DPS-a izbori u Nikšiću, zakazani za 14. mart.

“Kao dio opšte reforme predstavljena je koalicija “Evropski tim za Nikšić – Zajedno mijenjamo grad nabolje“ koju, pored DPS-a, čine Socijaldemokrate, Liberalna partija i Patriotsko-komitski savez”, naveo je Dizdarević u intervjuu za Pobjedu.

On je uvjeren da će nakon izborne trke u Nikšiću DPS vratiti politički primat.

Dizdarević je poručio da neće “sjedjeti skrštenih ruku dok se vlast ponaša podanički prema drugoj državi.

DPS će, kako je dodao, sačuvati suštinske vrijednosti na kojima je građen multinacionalni i multikonfesionalni sklad – najveći domet civilizacijskog uspona Crne Gore.

Komentarišući poteze nove vlasti u prethodna skoro tri mjeseca, Dizdarević je ocijenio da je od najavljene revolucije, došlo do re-evolucije.

On smatra da je opšti utisak da će nesnalaženje i konfuzija biti ono po čemu će biti zapamćen rad Vlade Zdravka Krivokapića.

“Već je kraj februara, Vlada nema plan rada, a izgleda da će i usvajanje budžeta biti ozbiljan problem”, kazao je Dizadarević.

Prema njegovim riječima, postaje jasno da oni koji ne znaju kako da riješe političke probleme, pokušavaju da “profitiraju na dnevnim tračevima”.

Dizdarević je ocijenio da na sceni nije vidljiva demontaža sistema, već urušavanje svih vrijednosnih i institucionalnih kapaciteta države “pred kojim žmure i oni koji se i deklarativno predstavljaju zaštitnicima državnosti Crne Gore u novoj Vladi”.

Komenatrišući donaciju vakcina protiv koronavirusa iz Srbije, on je kazao da je Crna Gora zahvalna na filantropskom činu doniranja dvije hiljade ruskih vakcina “Sputnjik V”.

“Ali da li je takvu donaciju moralo u istoj nedjelji da prati 4.730 tekstova o političkoj situaciji u susjednoj, samostalnoj državi? Da li je riječ o danajskim darovima, siguran sam da će građani najbolje procijeniti”, rekao je Dizdarević.

Najčitanije

Uprava policije, budva, silovanje

Uhapšen osumnjičeni za silovanje

Podgorica, (MINA) – Službenici budvanske policije uhapsili su M.J. (21) iz Bijelog Polja osumnjičenog...