fbpx
NaslovnicaGlavna vijestDF: Katnić mora da se suoči sa zakonom

DF: Katnić mora da se suoči sa zakonom

Podgorica, (MINA) – Bivši glavni specijalni tužilac (GST) Milivoje Katnić moraće da se suoči sa zakonom i da bude procesuiran, poručili su iz Demokratskog fronta (DF), navodeći da penzionisanje Katnića tom političkom savezu ne znači mnogo.

U saopštenju DF-a se navodi da je taj politički savez najveća žrtva progona koji su, kako kazali, organizovali lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović i Katnić.

Iz DF-a su naglasili da im ne znači mnogo to što je Katnić penzionisan, “jer je on počinio toliko krivičnih djela da će morati da se suoči sa zakonom i bude procesuiran”.

“Katnić je vrlo “temeljno” i “savjesno” obavljao svoj posao sluge Đukanovića, a posebno ono glavno zaduženje – da, zaklonjen i zaštićen državnim aparatom, vrši siledžijski i nesojski državni teror nad DF-om, njegovim liderima i funkcionerima”, kaže se u saopštenju.

Iz DF-a su rekli da su njihovi lideri Katniću u sudnici poručili “da će se kad tad suočiti sa ljudskim i božijim sudom”.

“Jasno je da je došlo vrijeme da odgovara taj koji je, zbog očuvanja vlasti jednog čovjeka i njegove mafije, bio spreman na svako podmetanje, ucjenu, namještaljke, na sve ono što ne bi uradio niko pošten, častan i profesionalan”, navodi se u saopštenju.

Iz DF-a su rekli da su izdržali progon, torturu i organizovani državni teror, koji nije doživjela nijedna politička organizacija u Evropi u poslednjih pola vijeka.

Oni su naveli da su izdržali sve, da se nijjesu predali, pokleknuli i da su, pored svega, uspjeli da budu “ključni nosioci pobjede nad diktaturom i njenim slugama u tužilaštvu, sudstvu, Agenciji za nacionalnu bezbjednost i policiji”.

“Sada je vrijeme za pravdu, a ruka pravde mora doći i po Katnića, kao i po njegovog šefa Đukanovića i druge iz toga sistema zla, jer, u suprotnom, Crna Gora ne može postati slobodna i pravna država”, zaključuje se u saopštenju DF-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije