fbpx
NaslovnicaCrna GoraBulajić spreman da zakaže sjednicu čim dođe do zajedničkog stava pobjednika izbora

Bulajić spreman da zakaže sjednicu čim dođe do zajedničkog stava pobjednika izbora

Podgorica, (MINA) – Vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Strahinja Bulajić kazao je da je spreman zakazati sjednicu Parlamenta čim dođe do zajedničkog stava političkih snaga koje je narod izabrao 30. avgusta 2020. godine.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Bulajić i poslanik Demokratskog fronta Predrag Bulatović razgovorali su sa šeficom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom i ambasadorom Francuske Kristijanom Timonijeom.

Navodi se da su razgovarali o trenutnoj političkoj krizi u Crnoj Gori, ulozi Skupštine i političkih predstavnika u tom procesu.

Bulajić je ponovio svoj principijelni stav o poštovanju Ustava i zakona, kao i želju za dogovorom u okviru postojeće parlamentarne većine.

„On je istakao da je spreman zakazati sjednicu Parlamenta čim dođe do zajedničkog stava onih političkih snaga koje je narod izabrao da budu vlast na izborima od 30. avgusta 2020. godine“, kaže se u saopštenju.

Bulajić je, kako je saopšteno, jednom pozvao na dijalog i rekao da je u svakom momentu spreman sjesti za sto sa kolegama iz parlamentarne većine, da se nađe najbolje rješenje za postojeću situaciju.

„Kazao je da, ukoliko ne bude konsenzusa, treba otvoriti razgovore o datumu raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora koje bi pripremila tehnička vlada“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su sagovornici naglasili značaj dijaloga i kompromisa, kao i da je Crnoj Gori mjesto u Evropskoj uniji, na čemu treba predano raditi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...