fbpx
NaslovnicaGlavna vijestBorovinić Bojović: Abazovićevo rješenje nije odraz evropskog puta države

Borovinić Bojović: Abazovićevo rješenje nije odraz evropskog puta države

Podgorica, (MINA) – Rješenje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića nije odraz evropskog puta kojem treba da teži Crna Gora, ocijenila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović poručujući da je iznenađena inicijativom za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

“Mislim da je to blef. Iskreno osjećam žalost, jer smo imali ideju koja je sigurna budućnost za Crnu Goru”, dodala je Borovinić Bojović.

Ona je, za Televiziju Crne Gore, kazala da je sa Abazovićem sarađivala veoma blisko, navodeći da su svi rezultati Vlade predstavljani zajednički.

“Uvijek je bio saglasan, ne samo sa mojim aktivnostima, već i sa onim koje su bliže njegovom užem separatu kao što je Evropa sad. Iznenađena sam, zaprepašćena, žao mi je zbog toga”, kazala je ona.

Ona je navela da je Abazović, kako je rekla, u nekoj vrsti zablude, prenosi portal RTCG.

“Nakon usvajanja budžeta, povećanja plata od 40 odsto, toliko projekata pred nama, potpuno je apsurdno očekivati da se sada na velika vrata vraća bivši režim koji je radio potpuno suprotno od toga”, kazala je Borovinić Bojović.

Ona je, govoreći o epidemijskim mjerama, istakla da nije saglasna sa stavom da treba ukinuti testiranje i mjeru samoizolacije.

Kako je kazala, zdravstvene vlasti moći će da revidiraju mjeru zabrane izvođenja muzike u lokalima ukoliko se nastavi pad oboljelih.

“Što ne znači da, ukoliko dođe do pogoršanja situacije, nećemo vratiti zabrane izvođenja muzike”, kazala je Borovinić Bojović.

Ona je navela da je, prilikom redovnih posjeta bolnicama, vidjela da je broj oboljelih bio u blagom porastu.

Prema riječima Borovinić Bojović, zabilježen je veliki broj pozitivnih slučajeva, ali kliničke slike su bile mnogo blaže.

“Nije bilo jakih upala pluća kao kod delta soja ali, nažalost, zabilježili smo dvije smrti od omikron soja. Oba pacijenta bila su nevakcinisana”, kazala je Borovinić Bojović.

Kako je istakla, nema opuštanja jer masovnost obolijevanja može da ugrozi zdravstveni sistem.

Ona je navela da su zdravstvene vlasti, iz tog razloga, pristupile epidemijskim mjerama koje su, kako je ocijenila, očigledno dale rezultate.

Prema riječima Borovinić Bojović, u bolnicama u Crnoj Gori trenitno je 297 kovid pacijenata, od kojih je sedam intubirano.

“U posljednjih deset dana bilježimo manji broj mladih koji su zaraženi u odnosu na pacijente starije dobi”, kazala je Borovinić Bojović.

Ona je navela da je potpuno jasno da vakcine štite od omikron soja koronavirusa.

“Vakcinisani imaju mnogo blažu sliku i manje je pacijenata hospitalizovano”, poručila je Borovinić Bojović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije