fbpx
NaslovnicaGlavna vijestBečić: Zahtijevamo raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora

Bečić: Zahtijevamo raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora

Podgorica, (MINA) – Demokratska Crna Gora zahtijeva raspisivanje vanrednih parlamentarnih  i lokalnih izbora, poručio je lider te partije Aleksa Bečić.

On je to kazao preko puta hrama Hristovog vaskrsenja, gdje su se okupili građani nezadovoljni formiranjem manjinske vlade.

Okupljeni su krenuli u protestnu šetnju do zgrade parlamenta.

foto: MINA

“Nije se ovaj dični narod okupio zbog bilo čije fotelje, već zbog odbrane narodne volje i glasova građana, koji su bez bilo kakvog interesa glasali za promjene”, rekao je Bečić uoči protestne šetnje.

Bečić je kazao da su se ljudi večeras okupili da kažu “Ne” nepravdi, kršenju Ustava i osnovnih demokratskih principa.

“Ko god da je udario na narodnu volju, taj se uvijek odbio od tog stuba jačine, čestitosti i nepokolebljivosti”, rekao je Bečić.

On je naveo da se večeras ujedinila Crna Gora koja ne trpi izdaju, obmanu, nepravdu i prevaru.

Bečić je rekao da se ovih dana čula, kako je rekao, izlizana teza da se okupljeni na večerašnjem skupu žele boriti za fotelje.

“Mi, koji smo na ulicama godinama i decenijama, se suprostavljamo tiraniji, diktatuti i prevari. Ja sam došao bez fotelje ali slobodno, među svojim narodom”, rekao je Bečić.

On je kazao da je, onima koji ih prozivaju za fotelje, bilo malo što imaju pet puta više fotelja nego mandata.

Kako je naveo, bilo koji poslanik parlamentarne većine mogao je da ide sa 40 poslanika opozicije, nakon čega bi, prema Bečićevim riječima, bio izabran za premijera.

On je kazao da se ovih dana čuje i teza da se manjinskom vladom. Demokratska partija socijalista (DPS) ne vraća na vlast.

“Kažu da se ne vraća DPS, koji će činiti dvije trećine nove parlamentarne većine, bez kog se neće moći donijeti nijedna odluka”, rekao je Bečić.

On je naveo da se na večerašnjem skupu brane postignuti rezultati u porteklih godinu i po, odnosno povaćanja plata, penzija, besplatni udžbenici, dječiji dodaci i naknade majkama.

“To nije odbrana bilo kog čovjeka zato što te naknade, povećanja i dodatke nije dobio jedan čovjek ili nacija, već svi”, rekao je Bečić.

On je poručio da slobodan čovjek ne može da izabrere da prekroji izbornu volju građana, dodajući da Demokrate žele da narod riješi novonastalu situaciju.

“Zato zahtijevalmo raspisivanje lokanih izbora. Tražimo i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora”, rekao je Bečić.

On je najavio novo okupljanje za narednu srijedu u 18 sati.

Poslanik Demokrata, Danilo Šaranović, kazao je da je večerašnje okupljanje protest onih koji će, kako je naveo, braniti i odbraniti izbornu volju 208 hiljada građana.

“Ovo je protest svih koji ne pristaju na najveću prevaru u našoj novijoj istoriji. Na ovim protestima doborodošli su svi koji će mirno, građanski i evropski, ali i hrabro i istrajno i odlučno pokazati šta je istinska volja građana Crne Gore”, rekao je Šaranović.

foto: MINA

On je naveo da će se zaustaviti svaki pokušaj da se skup pretvori u, kako je rekao, ono što bi odgovaralo onima koji ovih dana glas za slobodu pretvaraju u glas za spas DPS-a.

Šaranović je kazao da je uvijek bilo onih koji su na skupovima po zadatku “mafije, DPS-a i njihovih satelitskih političkih subjekata”, sa ciljem izazivanja nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, upućivanja fašističkih pokliča, neprimjerenih uzvika i skandiranja, i izazivanja nereda.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije