fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaBečić: Izbor Novovića poruka da nije uspio partijski upliv u TS

Bečić: Izbor Novovića poruka da nije uspio partijski upliv u TS

Podgorica, (MINA) – Gotovo jednoglasni izbor novog glavnog specijalnog tužioca, kao i prethodno vršitelja dužnosti vrhovnog državnog tužioca, poruka je pučistima da nije uspio partijski upliv u sastav Tužilačkog savjeta, ocijenio je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

Bečić je na Tviteru /Twitter/ naveo da su se, prije nekoliko mjeseci, čule optužbe da će Skupština, reformama u tužilaštvu, zaustaviti evropski put kao i da ima za cilj da predstavnici parlamenta u TS-u sprovode partijske naume.

“Međutim, dešava se suprotno. Tužilački savjet odluke donosi konsenzusom tužilaca i uglednih pravnika. Zato smo insistirali na izboru nezavisnog i profesionalnog TS-a”, rekao je Bečić.

On je čestitao novoizabranom glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću na izboru, dodajući da mu želi uspješan mandat.

Kako je poručio, borba protiv kriminala i korupcije je jedna od najtežih utakmica koju Crna Gora igra u svojoj istoriji.

Prema riječima Bečića, to je borba u kojoj se mora pobijediti, zbog zajedničke budućnosti.

“Zato su Vam svi slobodni građani, bez obzira na partijska, nacionalna, vjerska i druga opredjeljenja, partneri i podržavaoci na tom putu. Srećno”, kazao je Bečić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije