fbpx
NaslovnicaCrna GoraPokušaji destabilizacije biće sankcionisani odlučno i efikasno

Pokušaji destabilizacije biće sankcionisani odlučno i efikasno

Podgorica, (MINA) – Svaki pokušaj destrukcije i destabilizacije Crne Gore biće sankcionisan u skladu sa Ustavom i zakonom, odlučno i efikasno, poručio je premijer Duško Marković i istakao da je država otporna na agresivnost i negatore njene nezavisnosti.

Marković je na pitanje poslanika Demokratske partije socijalista Dragutina Papovića kakav je odgovor Vlade na sve češće pokušaje spoljnih i unutrašnjih političkih činilaca da ugroze mir, stabilnost, demokratiju i građansko društvo Crne Gore, odgovorio da su svi ti pokušaji uzaludni.

“Sa svim što je usmjereno protiv Crne Gore borimo se napretkom i razvojem. Svi pokušaji da se nasilno uruši stabilnost, građanski sklad i dostignuti razvoj biće osujećeni na način koji priliči sposobnim institucijama i demokratskom i uređenom sistemu koji mi baštinimo”, rekao je Marković na premijerskom satu.

On je poručio da odluke Crne Gore nijesu usmjerene ni protiv koga.

„One su odraz postojanja sistema, pravila i reda koji su na snazi, baš kao što je odluka o skorom otvaranju granica za zemlje koje ispunjavaju međunarodni epidemiološki standard“, naveo je Marković.

Dakle, kako je kazao, sistem je taj koji određuje djelovanje i kanališe odluke Crne Gore.

„Svaki pokušaj destrukcije i destabilizacije biće sankcionisan u skladu sa Ustavom i zakonom, odlučno i efikasno, jer Crna Gora nije ono što je bila prije deset ili 20 godina“, istakao je Marković.

Kako je rekao, današnja Crna Gora, država svih koji žive u njoj, otporna je na agresivnost i negatore njene nezavisnosti.

“Pokušaji ugrožavanja danas nijesu ništa češći, oni su samo vidjljiviji, jer su odraz panike od novog neminovnog poraza i svijesti o neuspjehu destrukcije i destabilizacije, nervoze, jer uspjeh naše politike leži u razvoju, u evropskim i demokratskim standardima, čemu su oni odavno okrenuli leđa“, naveo je Marković.

On je dodao da Crna Gora na globalnoj sceni nije više sama, niti sama sebi prepuštena.

Kako je naveo Marković, Crna Gora je, uz sva protivljena, postala članica NATO saveza, a to nije samo stvar političkog i vojnog savezništva, već suštinska zaštita teritorije i granica koje garantuju najmoćnije države svijeta.

„Jasno je da se sa vidljivim i nevidljivim neprijateljima borimo radom i napretkom, odupirući se svakoj najavi i pojavi novih balkanskih stranputica“, zaključio je Marković.

Najčitanije