fbpx
NaslovnicaCrna GoraPokušaji dehumanizacije crnogorskog identiteta se nastavljaju

Pokušaji dehumanizacije crnogorskog identiteta se nastavljaju

Podgorica, (MINA) – Liberalna partija (LP) pozvala je policiju i tužilaštvo da hitno ispitaju da li se u manastiru u selu Gornji Brčeli, i pored sprovedenih istražnih radnji, i dalje devastira grobnica mitropolita Arsenija Plamenca.

Iz te partije su kazali da je, prema informacijama mještana Brčela koji su ih kontaktirali, sinoć između ponoći i dva sata ujutru došlo do novih dešavanja na pomenutom lokalitetu.

“Prema njihovom kazivanju u tom periodu bile su primjetne kretnje više osoba koja su baterijskim lampama obasjavale prostor grobnice i vršili radnje za koje mještani ne znaju o čemu se radi”, naveli su iz LP-a.

Oni su poručili da će nastaviti sa praćenjem dešavanja vezanih za „slučaj Brčeli“ i neće odustati od te odluke, jer je, kako su kazali, jasno da kleropolitička skupina koja je preuzela vlast u Crnoj Gori neće stati dok im se ne pokaže njihovo mjesto.

“Ista ova grupa neznavenih ljudi je u nedjelju u Budvi pokazala ne samo neznanje iz istorije svog grada, već se potrudila da istraje u svom naumu i istorijske falsifikate svojih nalogodavaca iz Srpske pravoslavne crkve i Beograda prikaže kao činjenice i argumente”, naveli su iz LP-a.

Prema njihovim riječima, “burleska koju priređuje skupina zadužena za dehumanizaciju Crnogoraca” gubi podršku u sopstevnim redovima i doživljava bojkot od sopstvenih pristalica.

“A za svo ovo vrijeme ovih eklatantnih primjera dehumanizacije ne čujemo ništa od branioca nacionalnih interesa Crne Gore i desne ruke beogradske patrijaršije, a pretendenta na mjesto ministra odbrane Dritana Abazovića”, zaključuli su iz LP-a.

Najčitanije