fbpx
NaslovnicaCrna GoraPokrenuće disciplinski postupak protiv Vlahovića

Pokrenuće disciplinski postupak protiv Vlahovića

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) pokrenuće disciplinski postupak protiv već opozvanog ambasadora Miodraga Vlahovića zbog, kako je saopšteno iz tog resora, osnovane sumnje da je prekršio Zakon o vanjskim poslovima.

Iz MVP-a su kazali da će postupak biti pokrenut povodom objavljivanja teksta pod naslovom „Depeša br. 155/2018ʺ u jednom crnogorskom mediju, čime je Vlahović službeni dokument Ministarstva učinio javnim.

„Postoji osnovana sumnja da je ovim činom prekršio član 112 Zakona o vanjskim poslovima, stav 1, tačke 3, 5 i 6, koji se odnosi na teže povrede službene dužnosti“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su do sada protiv Vlahovića pokrenuta tri disciplinska postupka, sva tri zbog teže povrede službene dužnosti, od čega su dva okončana propisivanjem novčane kazne, dok je jedan u toku.

Iz MVP-a podsjećaju da su za teže povrede službene dužnosti predviđene četiri moguće kazne – novčana, od 20 do 30 odsto zarade isplaćene za mjesec u kojem je izrečena, u trajanju do šest mjeseci, zatim zabrana upućivanja na rad u diplomatsko-konzularno predstavništvo na period do dvije godine, zabrana napredovanja do dvije godine i prestanak radnog odnosa.

Kako su kazali iz Ministarstva, o navedenom će odlučivati Disciplinska komisija Vlade Crne Gore.

Najčitanije