fbpx
NaslovnicaCrna GoraPokazati najveći stepen odgovornosti u poštovanju mjera

Pokazati najveći stepen odgovornosti u poštovanju mjera

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je učenicima, nastavnicima i roditeljima početak nove školske godine i apleovao na njih na da pokažu najveći mogući stepen odgovornosti u poštovanju zdravstvenih mjera.

“U ime Skupštine Crne Gore učenicima, nastavnicima i roditeljima čestitam početak nove školske godine uz želju da svi zajedno uložimo napore u očuvanju zdravlja učenika i nastavnika, ali i pokažemo najveći stepen odgovornosti za realizaciju školskih programa”, naveo je Bečić.

Prema njegovim riječima, nadležni državni organi su u skladu sa ovlašćenjima i obavezama utvrdili model realizacije nastave u uslovima složene epidemiološke situacije.

“Pozivam nastavnike i nastavno osoblje, đake i njihove roditelje da zajednički pokažu najveći stepen odgovornosti u poštovanju propisanih mjera. Samo disciplinom, potpunim i dosljednim poštovanjem mjera možemo uspjeti i konačno stati na put globalnoj zdravstvenoj prijetnji u našoj državi”, kazao je Bečić.

On je rekao da je svjestan činjenice da je pohađanje nastave iz domova specifičan oblik realizacije školskih programa.

“Ali sam uvjeren da je resorno ministarstvo u saradnji sa drugim državnim organima našlo u najvećem mogućem stepenu kompromisnu mjeru između zdravstvene prijetnje i neophodnosti daljeg obrazovnog razvoja djece. Svakako, to je posao nadležnih državnih organa i institucija, a ja hoću da vjerujem da su ispravno procijenili”, naveo je Bečić.

On je kazao da sa posebnom pažnjom prati razvoj situacije u najugroženijim opštinama Nikšiću, Beranama i Andrijevici.

“Apelujem na sve građane, a posebno u svijetlu početka nove školske godine na đake i nastavnike, da pokažu najveći mogući stepen odgovornosti u poštovanju zdravstvenih mjera”, poručio je Bečić.

On je zamolio nadležne organe da, ukoliko dođe do usložnjavanja situacije, pravovremeno donesu novi set mjera zdravstvene zaštite, prateći međunarodne standarde u borbi protiv koronavirusa.

“Na kraju, koristim priliku da još jednom svim đacima i njihovim roditeljima, nastavnicima i nastavnom osoblju poželim srećan početak nove školske godine, uz želju da sticanje znanja u složenim uslovima bude izazov koji će vas dodatno motivisati”, zaključio je Bečić.

Najčitanije