fbpx
NaslovnicaCrna GoraPodnijeli prijavu protiv osobe koja je prijetila zaposlenima

Podnijeli prijavu protiv osobe koja je prijetila zaposlenima

Podgorica, (MINA) – Klinički centar (KCCG) podnio je Upravi policije prijavu protiv osobe koja je danas prijetila zaposlenima u toj zdravstvenoj ustanovi.

Iz KCCG su kazali da je ta osoba danas na psihijatrijskoj poliklinici, u objektu zgrade stare onkologije, najprije na šalteru prijetila sestri “da će ih, ako mu ne izdaju lijek na divlje, sve zapaliti, da će zapaliti zgradu i nekoga ubiti”.

“Iste prijetnje je ponovio i u specijalističkoj ambulanti u koju je nasilno ušao, vrijeđao ljekara i polomio ram od ogledala u ambulanti”, kaže se u saopštenju.

Iz KCCG su rekli da se sve to dešavalo iako su pacijentu ponuđeni modaliteti na koje može ostvariti željenu uslugu u okviru zdravstvenog sistema.

Kako su istakli iz te zdravstvene ustanove, taj incident nije izolovan, već je to situacija koja se u nepravilnim intervalima ponavlja godinama.

Iz KCCG su kazali da u aktuelnoj situaciji, kada je kompletno osoblje opterećeno, takvi slučajevi dodatno otežavaju funkcionisanje, uprkos nadljuskim naporima zdravstvenog sistema.

“Ovim izgledima, imamo razlog da vjerujemo, pogoduju određene društvene okolnosti koje, na žalost svih građana, raspiruju mržnju prema ljudima koji svakog časa spašavaju živote, a koje dio javnosti uporno nastoji da predstavi u neprimjerenom i istini neodgovarajućem svijetlu”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije