fbpx
NaslovnicaCrna GoraPodijeljeno osam hiljada humanitarnih paketa širom Crne Gore

Podijeljeno osam hiljada humanitarnih paketa širom Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Crveni krst Crne Gore (CKCG) završio je realizaciju projekta, koji je bio usmjeren na saniranje humanitarnih posljedica pandemije koronavirusa, saopštili su iz te organizacije, navodeći da je podijeljeno osam hiljada humanitarnih paketa širom Crne Gore.

Iz CKCG naveli su da je tromjesečni projekat “Pružanje humanitarne podrške stanovništvu socijalno ugroženom pandemijom Covid 19 u Crnoj Gori” podržala Vlada Švajcarske, a njegova ukupna vrijednost je bila skoro 190 hiljada EUR.

„Podrškom su bile obuhvaćene četiri hiljade porodica iz svih crnogorskih opština, koje su dobile pomoć u prehrambenim i higijenskim paketima putem opštinskih organizacija CKCG. Tako je ukupno podijeljeno osam hiljada humanitarnih paketa“, kaže se u saopštenju.

Generalna sekretarka CKCG Jelena Dubak kazala je da im je podrška Vlade Švajcarske mnogo pomogla da odgovore na brojne zahtjeve koje su dobili od njihovih korisnika, a kojih je u toku epidemije bilo drastično više u odnosu na redovne okolnosti.

Ona je navela da se nada da su na taj način uspjeli da ublaže njihovu socijalnu ugroženost i u određenoj mjeri unaprijede kvalitet života, što je i bio cilj projekta.

„Ova pomoć je stigla u periodu kad je to bilo najpotrebnije, pa smo zbog toga posebno zahvalni Vladi Švajcarske i njenim predstavnicima sa kojom smo imali veoma lijepu saradnju i koji su na pravi način razumjeli potrebe naših građana“, dodala je Dubak.

Ona je poručila da CKCG nastavlja sa aktivnostima i podjelom pomoći najugroženijima.

„Ali se nadamo da su najveći humanitarni izazovi kad je koronavirus u pitanju za nama”, kazala je Dubak.

Ona je podsjetila da je CKCG od početka epidemije podijelio pomoć za oko 38 hiljada socijalno najugroženijih porodica, koje su dobile ukupno više od 55 hiljada humanitarnih paketa pomoći.

„Podrška Vlade Švajcarske je realizovana u saradnji sa Operativnim štabom za upravljanje donacijama Nacionalnog koordinacionog tijela i Vladom Crne Gore“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije