fbpx
NaslovnicaCrna GoraPočinje nova školska godina

Počinje nova školska godina


Podgorica, (MINA) – U osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori danas počinje nova školska godine, a rad će biti prilagođen uslovima izazvanim pandemijom koronavirusa.

U osnovnim školama đaci od prvog do šestog razreda ponađaće nastavu u školi sa skraćenim časovima, dok će sedmi, osmi i deveti razred nastavu pratiti on lajn uz stalne konsultacije i ispitivanja u školi.

U srednjim školama, nastavu će u učionicama pohađati učenici prvog razreda, dok će ostali nastavi pratiti on lajn uz stalne konsultacije i ispitivanja u školi.

U školama je obavezno nošenje maski i poštovanje distance.

Iz Ministarstva prosvjete kazali su da škole u Crnoj Gori spremno dočekuju početak školske godine i da će intenzivno pratiti stanje, jer je uspostavljeni model podložan promjenama.

Direktorica direktorata nadležnog za predškolsko i osnovno obrazovanje, Arijana Nikolić Vučinić, kazala je da je preko Uprave za imovinu organizovana nabavka dezinfekcionih i drugih sredstava, u skladu sa količinama koje su tražile škole i vrtići.

Ona je navela da će ustanove biti opremljene, da će se držati distanca i poštovati ostale mjere.

Nikolić Vučinić poručila je da će škole učiniti sve da djeca budu sigurna i da škole budu prijatno, ali istovremeno maksimalno epidemiološki kontrolisano okuženje.

“Ali kako je jedan od ključnih elemenata bezbjednosti djece ponašanje mimo školskog dvorišta, velike nade polažemo i u roditelje, koji su naši partneri”, rekla je Nikolić Vučinić.

Ona je kazala da je trenutna epidemiološka situacija vrlo kompleksna.

“Mijenja se iz dana u dan, tako da očekujemo i moguća prilagođavanja i izmjene modela po kome sjutra đaci kreću. No, vidjećemo šta će se dešavati narednih dana”, rekla je Nikolić Vučinić.

Najčitanije