fbpx
NaslovnicaCrna GoraPočele prijave za realizaciju turističkih vaučera

Počele prijave za realizaciju turističkih vaučera

Podgorica, (MINA) – Prijave na veb platformu vauceri.gov.me, putem koje će se realizovati turistički vaučeri za prosvjetne i zdravstvene radnike, počele su, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Kako su pojasnili iz tog resora, tokom prve faze platformi mogu pristupiti i registrovati se privatni izdavaoci smještaja i tim putem objaviti raspoložive smještajne jedinice sa fotografijama i ostalim detaljima smještaja.

„Kada svi podaci registrovanih ugostitelja budu unešeni u veb platformu, slijedi druga faza tokom koje će se omogućiti pristup krajnjim korisnicima vaučera“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će, u narednih nekoliko dana, oko 25 hiljada korisnika putem SMS poruke, koja će biti dostavljena na brojeve telefona evidentirane u bazi, prilikom prvobitne prijave dobiti pristupne podatke i instrukcije kako da rezervišu smještaj i iskoriste vaučere do 31. decembra, do kada važe.

„Važno je pomenuti da će apsolutno svi zdravstveni i prosvjetni radnici dobiti mogućnost da koriste vaučer. Ukoliko se desi da neko ne dobije SMS poruku ili bude greškom izostavljen sa spiska, moći će naknadno da se doda u bazu korisnika“, naglasili su iz Ministarstva.

Prema njihovim riječima, u opticaju je oko 25 hiljada jednokratnih turističkih vaučera namijenjenih za prosvjetne i zdravstvene radnike u vrijednosti do 200 EUR, a 415 vlasnika privatnog smještaja je steklo uslov da bude na listi sa koje prosvjetni i zdravstveni radnici mogu izabrati gdje žele da provedu svoj odmor.

Iz Ministarstva su kazali da će na platformi vauceri.gov.me svi zdravstveni i prosvjetni radnici, nakon prijave, moći da vide ponudu vlasnika privatnog smještaja, koji u zavisnosti od kategorije privatnog smještaja formiraju cijene, i odlučiti se šta je za njih najpovoljnije i najbolje.

Oni su napomenuli da vlasnik vaučera može da se odluči da ga ne iskoristi u potpunosti, a može i da se produži svoj odmor i iznos iznad 200 EUR sam nadoknadi.

„Posebnu zahvalnost dugujemo Oykos development-u, osnivačkoj članici ICT Cortex udruženja, koji je donirao razvoj i održavanje platforme preko koje će se realizovati pomenute mjere“, kazali su iz Ministarstva.

Iz tog resora su podsjetili da su turistički vaučeri su predviđeni Vladinim paketom mjera podrške iz prvog kvartala ove godine.

„U pitanju je mjera kojom se želi prije svega pružiti podrška izdavaocima privatnog smještaja, ali i ukazati dodatna podrška i uvažavanje za dva važna stuba razvoja društva – prosveta i zdravstvo, koji su bili direktno izloženi pandemiji“, kaže se u saopštenju.

Upustvo za prijavu i korišćenje platforme dostupno je na linku
https://www.youtube.com/watch?v=yA3iFoVJ4Ys.

Najčitanije