fbpx
NaslovnicaCrna GoraPo 500 EUR zbog nelegalnog odlaganja otpada

Po 500 EUR zbog nelegalnog odlaganja otpada

Nikšić, (MINA) – Komunalna policija u Nikšiću nastavila je sa kažnjavanjem građana i pravnih lica koja odlažu otpad mimo predviđenog mjesta, a kazne po tom osnovu iznose od 500 do 1,5 hiljada EUR.

Načelnik nikšićke Komunalne policije, Novica Milović, saopštio je da su izdali prekršajni nalog i sa 500 EUR kaznili K.A. iz Nikšića, jer je na trotoaru na Trgu slobode istovario veću količinu pijeska, i postavio mašinu za izvođenje radova na jednom lokalu bez odobrenja Sekretarijata za urbanizam i uređenje prostora.

Prekršajni nalog, kako je naveo Milović, zaradio je i Š.R. koji je zatečen kako nelegalno istovara otpad u korito rijeke Gračanice, ali mu je iznos od 500 EUR umanjen za trećinu, jer je platio kaznu i tako iskoristio zakonsku mogućnost smanjenja.

“Službenici Komunalne policije su sa novčanom kaznom od po 500 EUR zbog nelegalnog odlaganja otpada u korito rijeke Gračanice minulog vikenda kaznili trojicu Nikšićana, a jedan slučaj je u procesu identifikacije”, podsjetio je Milović.

Komunalna policija konstantno će, kako je naveo, obilaziti ugrožene lokalitete na kojima se odomaćilo nelegalno odlaganje otpada, a pojačane aktivnosti posebno će biti u danima vikenda.

“Cilj nam je da se poštuju propisi, zaštiti životna sredina i eliminišu ružne slike koje nastaju zbog nepropisnog odlaganja otpada”, ukazao je Milović.

Divlje deponije ugrožavaju više lokaliteta na prostoru nikšićke opštine, a poseban problem imaju mještani naselja Gvozdenica koji žive u blizini rijeke Gračanice.

Najčitanije