fbpx
NaslovnicaCrna GoraPetričević: Policija donijela odluku o taktičkom postupku istrage

Petričević: Policija donijela odluku o taktičkom postupku istrage

Podgorica, (MINA) – Brod sa rizične destinacije Ekvador, u kojem se nalazila pošiljka banana, uplovio je u Luku Bar 2. januara sa 109 kontejnerskih sadržaja, od kojih je 70 bilo po specifikacijama, kazala je vršiteljka dužnosti direktorice Uprave prihoda i carina (UPC), Milena Petričević.

Ona je u Dnevniku Televizije Crne Gore navela da su prilikom kontrole carinici samoinicijativo odlučili da se četiri kontejnera dodatno kontrolišu skenerom, koji je pokazao da je sadržaj sumnjiv.

Petričević je rekla da je nakon toga obaviještena Uprava policije, koja je donijela odluku o taktičkom postupku istrage.

Ona je kazala da je, što se tiče kompanije Voli, kupoprodaja obavljena sedam dana prije nego je brod stigao u Luku i od stalnog dobavljača.

“Taj kontejner je 12. januara, nakon tranzitnog drumskog dopremanja stigao do Podgorice i imao dva carinska pregleda, a u skladu sa odlukom koju je vodilo tužilaštvo, odlučeno da se propuste sa carinskog terminala prema magacinu primaoca, kompaniji Voli trejd”, rekla je Petričević, prenosi portal RTCG.

Kako je dodala, kasnijom analizom identifikovano je da se radi o kokainu.

Petričević je kazala da ne postoji zakonski osnov da vlasnik bilo koje kompanije, pa ni Voli trejda, traži od državne institucije da radi nešto što je u njegovom interesu.

“Službenici carine su dužni da sve pošiljke kontrolišu i sve po standardima i međunarodnim propisima o procjeni rizika”, naglasila je Petričević.

Ona je navela da je, od kako je na funkciji u UPC, dva mjeseca, obim uvoza kompanije Voli trejd isti kao i unazad nekoliko godina, a ako ima povećanja to treba da raduje, a ne da bude indicija za sumnju.

“Ako i ima prostora za sumnju to nije predmet rada UPC”, rekla je Petričević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...