fbpx
NaslovnicaCrna GoraParlamentarna većina treba hitno da se sastane

Parlamentarna većina treba hitno da se sastane

Podgorica, (MINA) – Parlamentarna većina treba hitno da se sastane i da se na demokratski način suoči sa vrlo složenom situacijom u zemlji i u državnim institucijama, zaključilo je Predsjedništvo Demos-a.

Na sjednici Predsjedništva zaključeno je da svi koji su dobili mandate 30.avgusta treba da hitno pokrenu demokratsku, modernu, reformsku inicijativu čime bi se, kako su naveli, zaustavili i preokrenuli negativan, sve riskantniji smjer društvenih procesa u crnogorskom društvu.

“Umjesto inflacije izjava predstavnika estradne politike, uglavnom o odbranama naroda, pokušajmo da odbranimo građane koji se legitimno interesuju za svoj realan život”, navodi se u zaključcima.

Ocijenjeno je da ne samo da nije uspostavljen vrijednosno funkcionalan sistem, već da nema ni naznaka da se ide ka tome, pa je neophodno da predstavnici parlamentarne većine pokušaju da urgentno zaustave negativan, na momente dramatičan tok razvoja crnogorskog društva.

“Parlamentarna većina treba hitno da se sastane i da se na demokratski način suoči sa vrlo složenom situacijom u zemlji i u samim državnim institucijama”, dodaje se u saopštenju.

Na sjednici je naglašeno da razlog više za ozbiljnu inicijativu leži u činjenici da vlada, posebno neki njeni segmenti, nijesu u stanju da se suoče sa problemima zemlje, a da je, po mnogima, “nedorasli premijer (Zdravko Krivokapić), izabran za to mjesto u crkvi, sada po svemu sudeći, u mnogim, pa i u necrkvenim rukama”.

Najčitanije

ODT Podgorica osnovno državno tužilaštvo, Viši sud, tunel

Tužilaštvo naložilo hapšenje osam policajaca zbog primanja mita

Podgorica, (MINA) - Osnovno državno tužilaštvo naložilo je hapšenje osam policijskih službenika Sektora granične...