fbpx
NaslovnicaCrna GoraOzan: Problem migracija riješiti u korijenu

Ozan: Problem migracija riješiti u korijenu

Podgorica, (MINA) – Problem migrantske krize u Siriji se mora riješiti u korijenu i jedino tako će biti omogućeno izbjeglicama da se vrate u svoje domove, ocijenila je ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan.

Ona je u intervjuu agenciji MINA kazala da je Sirija jedno od najvećih kriznih čvorišta u svijetu i područje na kojem se vodi najveća borba protiv terorista.

„Svjedoci smo velikih zločina nad civilima koji bježe da bi sačuvali svoje živote. Migraciona kriza je najveći problem sa kojim se svijet suočava i to je ono što će ubuduće najviše uticati na politiku“, rekla je Ozan.

Ona je navela da je u svijetu prisutno devet miliona izbjeglica van Sirije, od čega ih je 3,7 miliona u Turskoj i da je stvaranje mirnih uslova dok se kriza ne riješi u interesu svih zemalja.

„Ilegalne migracije utiču na sve sfere života, od ekonomije do politike, čak i na svakodnevni život, ali moramo razumjeti i ljude koji napuštaju ognjišta. Nije lako spakovati kofere i otići negdje drugo. Njima se moramo savjesno i pametno približavati“, kazala je Ozan.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije