fbpx
NaslovnicaCrna GoraOtvoren novi vrtić Simba u Bloku VI

Otvoren novi vrtić Simba u Bloku VI

Podgorica – Novi vrtić Simba, deseta vaspitna jedinica Javne predškolske ustanove (JPU) „Ljubica Popović“, otvoren je danas u Bloku VI u Podgorici.

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić kazala je da je Simba najsavremenije opremljena predškolska ustanova u tom dijelu grada, prilagođena potrebama sve djece.

“To će biti sigurno, toplo i podsticajno okruženje za učenje i razvoj 215 mališana“, rekla je Bratić.

Ona je naglasila da organizacija programa predškolskog vaspitanja predstavlja jedan od strateških ciljeva Ministarstva i da se odvija u pravcu da svako dijete, aktivno, uz stručno usmjeravanje od vaspitača, razvija lična interesovanja i darovitost.

“To ima za cilj podsticanje ličnog i grupnog identiteta svakog djeteta, pružajući mu mogućnost da u većoj mjeri kreira svoje predškolske aktivnosti”, navela je Bratić.

Ona je kazala da je današnje okupljanje primjer kako se kroz jedinstvenu politiku i zajedničke napore doprinosi izgradnji bolje budućnosti za najmlađe.

Vesna Nikolić, direktorica JPU „Ljubica Popović”, rekla je da je Simba urađen po mjeri svakog djeteta i da se upravo u tome ogleda njegova najveća vrijednost.

„Kroz novu vaspitnu jedinicu, dobili smo šansu da jačamo i unapređujemo saradnju sa roditeljima, kao glavnim partnerima u vaspitanju i obrazovanju djece”, kazala je Nikolić.

Prema njenim riječima, taj, po najsavremenijim standardima izgrađen i uređen vrtić, jeste ulaganje u fundamentalne temelje društva budućnosti, zalog za bolju budućnost.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije