fbpx
NaslovnicaCrna GoraOtvoren javni poziv za vršioce dužnosti generalnih direktora

Otvoren javni poziv za vršioce dužnosti generalnih direktora

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija objavilo je danas javni poziv za vršioce dužnosti generalnih direktora direktorata.

Poziv je, kako je saopšteno iz tog resora, otvoren za pozicije vršilaca dužnosti generalnih direktora Direktorata za inovacije, inkluzivnost i otvorenost javne uprave, Direktorata za efikasnu implementaciju dobre javne uprave, Direktorata za infrastrukturu i informacionu bezbjednost.

Poziv je otvoren i za vršioce dužnosti generalnih direktora Direktorata za digitalizaciju i e-Servise, Direktorata za medije i sekretara Ministarstva.

Iz Ministarstva su pozvali zainteresovane kandidate koji ispunjavaju propisane uslove za radno mjesto visokorukovodnog kadra da se prijave i radnim iskustvom, znanjem, obrazovanjem i stručnošću iz određenih oblasti doprinesu razvoju javne uprave, digitalnog društva i medija.

„Snažno podstičemo žene, pripadnike manjinskih grupa i osobe sa invaliditetom da se prijave na javne pozive za pozicije za koje smatraju da obrazovanjem, radnim iskustvom, ekspertizom i vještinama ispunjavaju propisane uslove“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da su im potrebni ljudi koji posjeduju empatiju, skromnost i odgovornost, timski rad i inkluzivnost, svestranost i liderstvo, proaktivnost, nezavisnost u radu, inovativnost, fleksibilnost i adaptibilnost, kao i kreativnost, dizajnersko razmišljanje i spremnost na promjene.

“Jer želimo da mijenjamo politike i usluge koje pružamo i kreiramo, sa građanima i za građane, komunikacione i organizacione vještine, orjentisanost na rezultate kroz jasnu strategiju, indikatore uspjeha i prioritete u radu, kontinuiranu usmjerenost na korisnike“, dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da vjeruju da su svi stvaraoci iskustva usluga za građane.

“Uvodimo nove pristupe, principe i politike u rad javne uprave”, naveli su iz tog resora.

Iz Ministarstva su kazali da je njihov cilj, a posebna obaveza prema građanima, moderna, pristupačna, jednostavna javna uprava 21. vijeka, a da je strateški cilj stvaranje javne uprave koja će graditi kulturu empatije, jednakosti, pristupačnosti, inkluzivnosti, transparentnosti i otvorenosti.

„Gradimo tim sa širokim spektrom iskustava za modernizaciju javne uprave, unapređenje javnih politika i digitalizaciju servisa koje razvija Vlada. Prijavite se i dajte doprinos stvaranju pristupačne, inkluzivne i otvorene javne uprave!“, poručili su iz Ministarstva.

Oni su naveli da se prijave sa traženom dokumentacijom dostavljaju do 1. jula putem onlajn forme na linku https://www.gov.me/clanak/javni-poziv-za-vrsioce-duznosti.

“Sve pristigle prijave naš tim će pažljivo evaluirati, a nakon evaluacije i ocjene prijava, kontaktiraćemo one kandidate kod kojih prepoznamo potencijal, kao i poklapanje iskustva i vještina kandidata sa aktuelnim potrebama Ministarstva i obavijestiti ih o narednim koracima u procesu selekcije“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije