fbpx
NaslovnicaCrna GoraOsnovna državna tužilaštva pokazuju efikasnost u radu

Osnovna državna tužilaštva pokazuju efikasnost u radu

Podgorica, (MINA) – Osnovna državna tužilaštva pokazuju efikasnost u radu i u najkraćem roku, bez izuzetka, procesuiraju sve koji ne poštuju propise nadležnih institucija, ocijenio je Tužilački savjet.

Savjet je na elektronskoj sjednici razmatrao postupanja osnovnih državnih tužilaštava, koja su nadležna za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, odnosno za procesuiranje lica koja krše preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela i naredbe Ministarstva zdravlja.

“Članovi Tužilačkog savjeta saglasili su se da osnovna državna tužilaštva pokazuju efikasnost u radu i da u najkraćem roku, bez izuzetka, procesuiraju sve koji ne poštuju propise nadležnih institucija”, saopšteno je iz Kabineta Vrhovnog državnog tužioca.

Savjet je pohvalio angažovanje državnih tužilaca portparola koji, kako je konstatovano, pravovremeno obavještavaju javnost o svim preduzetim radnjama i na taj način ostvaruju cilj da javnost, zvaničnim putem, svakodnevno ima potpunu, preciznu i tačnu informaciju o svim aktivnostima tužilaštava.

Tužilački savjet apelovao je na operativne štabove u gradovima, da se svim državnim tužilaštvima u smislu zdravstvene zaštite, obezbjede neophodni uslovi za nesmetan rad i u novonastalim okolnostima.

“Imajući u vidu činjenicu da su državni tužioci, kao i zaposleni u Državnom tužilaštvu, izloženi i da svakodnevno dolaze u situaciju da budu zaraženi”, navodi se u saopštenju.

Najčitanije