fbpx
NaslovnicaCrna GoraOsnovana Hrvatska reformska stranka

Osnovana Hrvatska reformska stranka

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je osnovana nova politička partija, Hrvatska reformska stranka (HRS), koju će predvoditi ministarka u Vladi Marija Vučinović i direktor Aerodroma Tivat, Radovan Marić.

HRS je, kako je saopšteno iz te partije, osnovana na predlog značajnog broja građana, pripadnika hrvatske autohtone manjine, s osnovim ciljem da povrati povjerenje u svoje političke zastupnike i izvorni građanski koncept.

Navodi se da je HRS okupila značajan krug intelektualaca iz hrvatskog, kao i pripadnika drugih naroda, koji se zalažu za ponos i dostojanstvo svih građana nezavisne, demokratske i evropske Crne Gore.

„Da osnivanje stranke ima utemeljenje govori i činjenica da je za manje od nedjelju dana podršku HRS dalo skoro 250 građana svojim ovjerenim potpisom, dok je podršku izbornoj listi stranke do sada dalo preko 300 građana“, kaže se u saopštenju.

HRS je, kako su kazali iz te partije, svu neophodnu dokumentaciju uredno predala u skladu sa zakonom i zakonskim rokom Ministarstvu javne uprave, i očekuju rješenje o registraciji.

„HRS će učestvovati na predstojećim parlamentarnim izborima, zakazanim za 30. avgust“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije