fbpx
NaslovnicaCrna GoraOpština Berane poštuje zakone i državne simbole

Opština Berane poštuje zakone i državne simbole

Podgorica, (MINA) – Opština Berane je, u susret Danu državnosti, istakla zastave Crne Gore na zgradi Opštine i na institucijama čiji je ona osnivač, saopštili su iz te lokalne samouprave i naglasili da poštuju zakone, državne simbole i praznike.

Iz Opštine su kazali da su informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima da se u Beranama vijore samo trobojke apsolutno netačne, i plod su, kako su naveli, zle namjere i nastavak stvaranja podjela.

„Jer se na zvaničnim stranicama Opštine Berane na društvenim mrežama može vidjeti da su postavljene na različitim lokacijama u Beranama državne zastave, zastava – trobojka i krstaš barjak“, kaže se u saopštenju.

Iz Opštine su naglasili da trobojka i krstaš barjak „predstavljaju istorijske simbole Crne Gore i uživaju istu zaštitu kao i državna zastava utvrđena zakonom“.

„Oni koji imaju problem sa trobojkom, kao istorijskom zastavom države Crne Gore, očito ne poznaju istoriju svoje zemlje ili imaju zlu namjeru da namjernim manipulacijama simbolima ove zemlje stvaraju vještačke društvene podjele“, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali iz Opštine, Crna Gora je sa tim istorijskim simbolima na Berlinskom kongresu, 13. jula 1878. godine, ostvarila nezavisnost i međunarodno priznanje, a pod trobojkom je podignut opštenarodni ustanak u Crnoj Gori protiv fašističkog okupatora 13. jula 1941. godine.

„Crna Gora je naša država, a Berane kao centar Sjevernog regiona naše države, poštuje važeće zakone, državne simbole i praznike. Berane voli svoju državu i ne da za pravo nikome da to dovodi u pitanje“, poručili su iz Opštine.

Oni su kazali da će, kao i do sada, nastaviti da rade na prevazilaženju vještačkih podjela koje, kako su naveli, proizvode oni kojima nije cilj građanski sklad i napredak Crne Gore.

Najčitanije