fbpx
NaslovnicaCrna GoraOpozicija zbog izborne kampanje ugrožava mir i stabilnost

Opozicija zbog izborne kampanje ugrožava mir i stabilnost

Podgorica, (MINA) – Sve što se dešava ovih dana u Crnoj Gori početak je izborne kampanje opozicije, koja zloupotrebljava građane i ugrožava mir i stabilnost u državi, kazao je predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Branko Čavor.

On je najavio da se planira održavanje sjednice tog tijela povodom aktuelnih dešavanja.

“Vidjeli smo brojne predstavnike opozicije na snimcima u gradovima gdje je bilo sukoba. Žalosna je činjenica da nijesu poslušali ni sugestiju Episkopskog savjeta i mitropolita Amfilohija lično, da ne izvode ljude na ulice i da se suzdrže od miješanja i izazivanja nemira u novonastaloj situaciji”, rekao je Čavor za Pobjedu.

On je poručio da su snage bezbjednosti „u aktuelnim događajima djelovale u skladu sa Ustavom i zakonima“.

“Uprava policije je na profesionalan i adekvatan način obezbijedila javni red i mir uz minimalno korišćenje sredstava prinude i time pokazala još jednom svoju profesionalnost i posvećenost poslu”, kazao je Čavor.

Pozvao je građane da daju doprinos očuvanju mira, bezbjednosti i javnog zdravlja.

“Pozivam sve građane koji su i u prethodnom periodu borbe protiv korona virusa, demonstrirali visok stepen zrelosti i odgovornosti, da razumnim postupanjem i poštovanjem epidemioloških mjera, daju doprinos očuvanju mira, bezbjednosti i javnog zdravlja u Crnoj Gori”, rekao je Čavor.

Najčitanije