fbpx
NaslovnicaCrna GoraOpozicija da spremi platformu za fer izbore

Opozicija da spremi platformu za fer izbore

Podgorica, (MINA) – Predstavnici opozicije treba da se sastanu i dogovore o minimumu uslova bez čijeg ispunjavanja neće ići na izbore, smatra predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković.

On je za Dan kazao da je SNP spreman da bude i domaćin jednog takvog sastanka, jer je od velikog značaja da on bude održan.

„Skupštinski odbor za izborne reforme završio je rad kako je jedino i mogao da ga završi. Na to smo upozoravali i to smo znali. Mislimo da bi opozicija trebalo da se dogovori o minimumu uslova bez čijeg ispunjavanja neće ići na izbore“, rekao je Joković.

Takođe, kako je naveo, opozicija treba da odredi svoje predstavnike za razgovore sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

„Ako bi se oni oglušili na sve te zahtjeve opozicije i ako bi opozicija izašli na izbore sa biračkim spiskom kakav sada imamo, to bi bilo još jedno aminovanje pobjede DPS-u“, naglasio je Joković.

On je ocijenio da pri sadašnjem stanju stvari opozicija na raspolaganju ima dvije mogućnosti – da se dogovori i ide prema DPS-u sa platformom za poboljšanje izbornog zakonodavstva, ili da razmotri mogućnost bojkota predstojećih izbora, „pa neka se DPS takmiči sam sa sobom“.

„Posebno nakon ovako izglasanog zakona o slobodi vjeroispovijesti koji je, što je cjelokupna javnost mogla da vidi, izazvao velike proteste širom Crne Gore“, dodao je Joković.

Najčitanije