fbpx
NaslovnicaCrna GoraOpozicija da objedini političku snagu

Opozicija da objedini političku snagu

Podgorica, (MINA) – Opozicione partije moraju da pokušaju da objedine političku snagu, makar one koje dijele iste ili slične vrijednosti, kazao je poslanik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović.

On je Danu rekao da opozicija mora da pripremi vlastite politike za zajedništvo koje se očekuje i da svi bez izuzetka moraju za isti sto, ukoliko, kako je naveo, ne planiraju da budu uz Demokratsku partiju socijalista (DPS).

UCG je, kako je kazao Danilović, među prvima saopštila da moraju da pokušaju sa objedinjavanjem političke snage u opoziciji, makar među onima koji dijele iste ili slične vrijednosti.

Prema njegovim riječima, mora se preći preko razmirica i saopštiti odlučan i jasan stav da idu rame uz rame u odlučujuću borbu za slobodu Crne Gore.

Prvi koraci, kako je kazao Danilović, najteži su i zato ih treba uraditi tiho.

“Mi smo tu, bez ucjenjivačkih namjera, samo tražimo jasnu zajedničku politiku. Trenutak je da za isti sto sjednu Demokrate i Demokratski front, a potom i svi drugi koji neće nikada priskakati u pomoć DPS”, naveo je Danilović.

Kako je dodao, ako iz nekog razloga svi ne mogu zajedno, onda to treba politički korektno i ljudski da objave građanima i saopšte da je “pametnije da idu ne napadajući se, jedni pored drugih, ali prema istom cilju”.

“Za početak treba zajednički pružiti otpor pozivima da se vratimo u odbore Skupštine i nešto kao dogovaramo sa DPS-om”, kazao je Danilović.

To je, kako je ocijenio, bila i ostaje promašena politika.

“Moramo sve staviti na sto i to brzo: šta je danas sa tehničkom vladom, hoćemo li u bojkot izbora i institucija ili pod kojim uslovima idemo na izbore? Razjedinjeni smo lak plijen, a, makar i tehnički, ujedinjeni smo na vratima prvog velikog uspjeha”, naveo je Danilović.

Kako je istakao, nema više vremena za kalkulisanje i iščekivanje.

“Vrijeme za odluke je davno prošlo, ali narod i greške političkih protivnika otvaraju nam još jednu šansu. Prokockamo li je, prokockaćemo i politike i pos lednju narodnu nadu, a to nam nikada neće biti oprošteno”, zaključio je Danilović.

Najčitanije