fbpx
NaslovnicaCrna GoraOEBS donirao RTCG-u sedam mobilnih novinarskih kompleta

OEBS donirao RTCG-u sedam mobilnih novinarskih kompleta

Podgorica, (MINA) – Misija OEBS-a u Crnoj Gori donirala je Radio televiziji Crne Gore (RTCG) sedam novih i najsavremenijih mobilnih novinarskih kompleta.

Iz OEBS-a su kazali da oprema sadrži pametne telefone sa stalcima, komplete za razgovore sa mikrofonima i za stativ i prateće tehničke dodatke za efikasnu upotrebu opreme.

Šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Mariz Davije rekla je da su kvalitet izvještavanja, blizina postali neophodni za pružanje relevantnih vijesti i informacija građanima.

„Snažni tehnički kapaciteti medija su preduslov. Misija podržava pluralističke, nezavisne i profesionalne medije u njihovim naporima da budu konkurentni na digitalnom tržištu koje se brzo mijenja i da igraju konstruktivnu ulogu u razmjeni mišljenja i ideja“, navela je ona.

Davije je kazala da će njihova organizacija nastaviti da podržava crnogorske medije u skladu sa obavezama i principima OEBS-a.

Iz OEBS-a su rekli da mobilna oprema za novinarstvo omogućava novinarima da vode intervjue, snimaju i montiraju sadržaj na jednom uređaju.

“Mobilno novinarstvo jer inovativan pristup stvaranju vijesti na konvergentan način, uz održavanje kvaliteta proizvodnje i ispunjavanje rokova u redakciji”, kazali su iz OEBS-a

Oni su podsjetili da je njihova Misija u maju isporučila deset novih desktop računara medijskoj kući “Vijesti” i da planiraju dalju materijalnu pomoć ostalim crnogorskim medijskim kućama.

Najčitanije