fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdrediti se prema pokušaju legalizovanja puča u tužilaštvu

Odrediti se prema pokušaju legalizovanja puča u tužilaštvu

Podgorica, (MINA) – Demokratski front (DF) iniciraće sastanak predsjednika stranaka potpisnica koalicionog sporazuma Za budućnost Crne Gore kako bi se odredili prema, kako su naveli, pokušaju legalizovanja puča u tužilaštvu i policiji.

U zajedničkoj izjavi lidera DF-a Andrije Mandića, Nebojše Medojevića i Milana Kneževića navodi se da će to učiniti nakon “skandalozne” konferencije za novinare glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i zamjenika direktora policije Zorana Lazovića na kojoj su saopštili da imaju bezrezervnu podršku potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da nastave sa obavljanjem funkcija.

“Iniciraćemo održavanje sastanka predsjednika svih stranaka potpisnica koalicionog sporazuma Za budućnost Crne Gore kako bi se odredili prema ovom pokušaju legalizovanja puča u tužilaštvu i policiji”, kaže se u izjavi.

Navodi se da je DF, kao stožer koalicije Za budućnost Crne Gore, već saopštio da nakon izbora Vlade premijera Zdravka Krivokapića više neće trpjeti nikakve ucjene.

“Niti će dopustiti da oni koji su progonili naše glasače i nas u ime Mila Đukanovića, nastave sa obavljanjem najodgovornijih funkcija u tužilačkom i bezbjednosnom sektoru”, kazali su iz DF-a.

Oni su naveli da još jedino imaju obavezu prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njihovim glasačima da glasaju za Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

U zajedničkoj izjavi Mandića, Medojevića i Kneževića navodi se da oni koji bezrezervno podržavaju Katnića i Lazovića više neće imati njihovu podršku.

“Ovo će biti naša platforma na sastanku koji ćemo održati i nemamo sumnju da ćemo dobiti većinsku podršku za odbranu naših programskih i ideoloških načela oko kojih smo se okupili u koaliciji Za budućnost Crne Gore”, kazali su iz DF-a.

Oni su naveli da u istoj vlasti ne mogu istovremeno biti DF i Katnić i Lazović.

“Mi nismo isto društvo, a izbor je jednostavan: DF ili mafija”, zaključuje se u izjavi.

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...